Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την κατάσταση στη Μόρια!

Μια κόλαση ζουν γυναίκες και παιδιά στον καταυλισμό της Μόριας, αφού τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης είναι αλλεπάλληλα, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Declan Barry, το τελευταίο πεντάμηνο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 21 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, με τα θύματα να είναι ακόμα και άντρες.

“Σε μία περίπτωση, ένας πατέρας έφυγε από τη σκηνή για να πάρει φαγητό και μόλις επέστρεψε βρήκε το παιδί του να είναι κακοποιημένο σεξουαλικά” περιέγραψε ο Barry, σημειώνοντας ότι τα θύματα σε αρκετές περιπτώσεις επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν. “Καμία τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ειδικά όταν μιλάμε για ένα συμβάν ανά εβδομάδα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα”, τόνισε.

“Kάθε φορά που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συναντούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αρχικά τα αναφέρουν στην αστυνομία και στη συνέχεια πηγαίνουν τα θύματα στο νοσοκομείο προσφέροντας τους και ψυχολογική υποστήριξη τόσο στα ίδια, όσο και στις οικογένειες τους. Είναι ισοπεδωτική εμπειρία. Και για τους γονείς που έρχονται εδώ με την προσδοκία ότι κάνουν τη σωστή επιλογή για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια να συνειδητοποιούν ότι μπορεί να έφεραν τα παιδιά τους σε ένα χειρότερο μέρος… Οι γονείς θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και για αυτό ήρθαν εδώ. Το να φεύγουν από μια εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν εδώ προκαλεί ένα τεράστιο αίσθημα αποτυχίας”, πρόσθεσε.

Shares