Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΦΗΝΕΙ, επίτηδες, ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ για να ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ…

Σάλο στη διεθνή κοινότητα έχει προκαλέσει καταγγελίας κατά της Ουγγαρίας ότι αφήνει χωρίς φαγητό τους ”πρόσφυγες” ώστε να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τη χώρα.Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle, η Ουγγαρία αφήνει επίτηδες νηστικούς κυρίως Αφγανούς και Σύρους ”πρόσφυγες” σε κέντρα της ζώνης διέλευσης υπό διεθνή αστυνομική επιτήρηση, ώστε με αυτό τον τρόπο να τους αναγκάσει να επιστρέψουν στη Σερβία χωρίς να ασκήσουν έφεση στην αρχική απόρριψη της αίτησης ασύλου τους από τις ουγγρικές Αρχές.

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες τόσο των ίδιων των ”προσφύγων” όσο και διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Όμως ποια είναι η ΜΚΟ η οποία πρωτοστατεί στις καταγγελίες αυτές; Μα φυσικά Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) του Τζόρτζ Σόρος και το ουγγρικό παράρτημα της Επιτροπής του Ελσίνκι.

Πάντως με την πολιτική που ακολουθεί η Ουγγαρία (αποδεκτή ή μη) έχει καταφέρει να δέχεται μετρημένες στα δάχτυλα αιτήσεις ασύλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Μάρτιο του 2017 περίπου 100 μετανάστες έκαναν απεργία πείνας στο κέντρο κράτησης Μπεκέτσαμπα ζητώντας να τους… επιτραπεί να φύγουν από την Ουγγαρία.

Shares