Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μπλατ σε ρωσικά ΜΜΕ: “ΤΥΧΕΡΟΣ που ήρθα στον Ολυμπιακό – Είχα προτάσεις απ’ το ΝΒΑ”…


Το ΝΒΑ ήταν το πρώτο πράγμα που είχε στο μυαλό του ο Ντέιβιντ Μπλατ αυτό το καλοκαίρι, έπειτα από μία διετία στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Νταρουσάφακα. Ωστόσο στην πορεία ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού και αυτό κάνει…
τον νέο προπονητή των “ερυθρόλευκων” να αισθάνεται τυχερός, όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας “Izvestia”.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε μεταξύ άλλων:

Για την επιλογή του να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό:

Πρώτα απ’ όλα, ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να κοουτσάρω ξανά μία ομάδα που θα παλεύει για τους κύριους τίτλους της σεζόν. Σχεδόν έτσι ήμουν σε όλη μου την καριέρα μου. Ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα αυτή τη δουλειά στον Ολυμπιακό. Δεν θα το κρύψω. Προσπάθησα την Άνοιξη να επιστρέψω στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφερα.

Για τις ομάδες με τις οποίες μίλησε στο ΝΒΑ:

Πέρασα από τέσσερις συνεντεύξεις και θεωρώ ότι σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις ήμουν κοντά στο να πάρω τη δουλειά. Ωστόσο, τελικά επιλέχθηκαν άλλοι προπονητές. Δεν θα ήθελα να αναφέρω τα ονόματα των συγκεκριμένων ομάδων. Δεν στάθηκα τυχερός, αλλά προχωράω.

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό:

Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι, η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε χτίζουν πάντα ομάδες για να κατακτήσουν όλες τις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουν μέρος. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε η καλύτερη δυνατή εκδοχή των εαυτών μας. Νομίζω πως θα έχω την ευκαιρία να φτιάξω μία πολύ καλή ομάδα.

Για τα στοιχεία στα οποία χρειάζεται βελτίωση ο Ολυμπιακός:

Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική βάση γηγενών παικτών. Από τους ξένους αποφασίσαμε να κρατήσουμε δύο, τον Μιλουτίνοβ και τον Στρέλνιεκς. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο που δημιουργούμε το δεύτερο μέρος της ομάδας και έχουμε ήδη υπογράψει τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Αξέλ Τουπάν. Το πλάνο μας είναι να φτιάξουμε μια πιο νεανική, πιο γρήγορη ομάδα που θα παίζει μοντέρνο μπάσκετ. Πέρυσι, κατά τη γνώμη μου, από την ομάδα έλειπαν οι σουτέρ που μπορούσαν να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι από μακρινή απόσταση. Ο σκοπός μας λοιπόν ήταν να βρούμε τέτοιους παίκτες. Στο άμεσο μέλλον θα ανακοινώσουμε κι άλλους παίκτες.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε ακόμα για την Νταρουσάφακα, χαρακτηρίζοντας τα τελευταία δύο χρόνια “ιδιαίτερα” για αυτόν, ενώ για τις φήμες που τον ήθελαν να κοουτσάρει στην ΤΣΣΚΑ, είπε: “δεν είχα ποτέ καμία άμεση κουβέντα με την διοίκηση της ΤΣΣΚΑ. Κράτησαν τον Δημήτρη Ιτούδη και δεν χρειάστηκε να μιλήσουν μαζί μου. Άκουσα κι εγώ τα σενάρια, αλλά μάλλον προκύπτουν από ανθρώπους που ήθελαν να δουν αυτή την εξέλιξη”.

Ο Μπλατ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι “πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον αλλά από τη στιγμή που αποδέχτηκα την πρόταση του Ολυμπιακού, δεν νομίζω ότι αξίζει να αναφερθώ σε αυτές”, ενώ σχολίασε τα τεκταινόμενα στο ΝΒΑ και στο ρωσικό μπάσκετ.
sport24.gr

Shares