Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ (και καλά)!Οι θεσμοί βάζουν μπλόκο στην κυβέρνηση για 22 από τους 69 γενικούς γραμματείς…

Οι θεσμοί μπλόκαραν τη διαδικασία επιλογής γενικών γραμματέων στα υπουργεία και ζήτησαν να επαναπροκηρυχθούν οι 22 από τις 69 θέσεις μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε ομοιογένεια σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και τα προσόντα των υποψηφίων.Στη Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν γίνεται λόγος για διορθωτικές ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι διορισμοί θα έχουν ένα αντικειμενικά κριτήρια ώστε να εξασφαλίζεται και ο στόχος της μεταρρύθμισης.

«Χαστούκι» στην κυβέρνηση χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία, μέσω του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Γεωργαντά, την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει, η έκθεση επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των Γραμματέων στα υπουργεία.

«Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΝΔ περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την ακύρωση όλης της διαδικασίας, η οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη απαξιωθεί τόσο από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και από την ίδια την κοινωνία», σημειώνει χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργαντάς.

«Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαινεί το υπουργείο», διατείνεται σε απάντησή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συνεχίζει αναφέροντας πως οι περισσότερες από τις συνολικά 69 προκηρύξεις για τις θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία εναρμονίζονται με τα θεσπισμένα κριτήρια επιλογής, ενώ 22 θα επαναπροκηρυχθούν «ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση.

«Η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και η αξιοκρατική διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά, σε πείσμα των αντίθετων ανερμάτιστων κραυγών» καταλήγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Shares