Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μια… ΑΛΛΟΚΟΤΗ δημοπρασία! Μόλις πουλήθηκε το έργο… ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μία δημοπρασία του οίκου Sotheby’s θα μείνει αξέχαστη στους παρευρισκόμενους – και όχι μόνο- αυτή τη φορά για μία απίστευτη φάρσα δια χειρός… Banksy.Το περίφημο σκίτσο του γνωστού καλλιτέχνη «Το κορίτσι με το μπαλόνι», το οποίο απεικονίζει ένα κορίτσι να κρατά ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς πουλήθηκε έναντι 1 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s. Ωστόσο, αμέσως μετά την πώληση, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών, αυτοκαταστράφηκε!

Το «Girl with Ballon» αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα του καλλιτέχνη και το αντίγραφό του, το οποίο δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο την Παρασκευή κατάφερε να πιάσει τα 1,042 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο μόλις το σφυρί χτύπησε για τρίτη φορά και ο πίνακας κατοχυρώθηκε στον νέο του ιδιοκτήτη, πέρασε μέσα από έναν καταστροφέα εγγράφων, ο οποίος ήταν ενσωματωμένος στην κορνίζα κι έγινε κομμάτια…

https://www.youtube.com/watch?v=Std3LfVx41c

Λίγα λεπτά μετά το συμβάν, ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημοσίευσε την φωτογραφία από την στιγμή της καταστροφής στον λογαριασμό του στο Instagram, κι έγραψε: «Πάει, πάει…χάθηκε».

https://www.instagram.com/p/Bokt2sEhlsu/?utm_source=ig_embed

Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ, Banksy, του οποίου η αληθινή ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα, έγινε γνωστός μέσω από μια σειρά γκράφιτι με έντονα σατιρικό χαρακτήρα που εμφανίστηκαν σε κτήρια όλης της χώρας

Η καταστροφή του έργου του την Παρασκευή το βράδυ βέβαια δεν εξέπληξε το κοινό αφού ο καλλιτέχνης έχει μακρά ιστορία παρόμοιων περιστατικών. Ο ίδιος έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων βίντεο, όπου αλλάζει αυθεντικούς πίνακες με δικά του αντίγραφα σε ξακουστά μουσεία σε όλο τον κόσμο, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

Στα πρόσφατα έργα του περιλαμβάνεται το δυστοπικό θεματικό πάρκο «Disneyland-esque» το 2015, το οποίο ο ίδιος περιέγραφε ως «οικογενειακό πάρκο ακατάλληλο για παιδιά».

Όσο για το έργο του το «Κορίτσι με το μπαλόνι» αρχικά εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στην Great Eastern Street του Λονδίνου και το 2017 ψηφίστηκε ως το αγαπημένο εθνικό έργο της Βρετανίας. Ο πίνακας που παρολίγον να πουληθεί από τον οίκο δημοπρασιών ήταν φιλοτεχνημένος από τον ίδιο, με σπρέι και ακρυλικό πάνω σε καμβά.

«Φαίνεται πώς μόλις μπανκσ –αριστήκαμε» δήλωσε ο Άλεξ Μπράνσζικ, γενικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s και επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης τέχνης του οίκου στην Ευρώπη.
newsit.gr

Shares