Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Με ένα ποίημα οι δικηγόροι ζητούν ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για τους δύο Έλληνες ήρωες…

Με μία στροφή ποιήματος του Τούρκου ποιητή Γιουνούς Εμρέ συνοδεύουν την επιστολή – κάλεσμα στους συναδέλφους τους στην Ανδριανούπολη, τα μέλη της ομάδας «δικηγόροι για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια»…ζητώντας την παρέμβασή τους για την πολύμηνη και χωρίς αιτιολογία κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της γειτονικής χώρας.

«Σας παρακαλούμε να παρέμβετε νομικά σε κάθε κατεύθυνση ώστε οι δύο Έλληνες κρατούμενοι στρατιωτικοί να τύχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μία δίκαιη μεταχείριση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», αναφέρουν στην επιστολή τους οι δικηγόροι.

Αφορμή της προσέγγισης αυτής στάθηκε το γεγονός ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Ανδριανούπολης είναι αδελφοποιημένοι από το 2010 και ο τότε πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης ανάλαβε την πρωτοβουλία ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης δικηγορικής κίνησης.

«Δεν έρχομαι σαν εχθρός, έρχομαι σα φίλος, η καρδιά είναι το σπίτι των φίλων μου, ήρθα να φτιάξω τις καρδιές τους», αναφέρει το απόσπασμα του ποιήματος του Τούρκου ποιητή του 14ου αιώνα, του πρώτου που έγραψε στην τουρκική γλώσσα, με το οποίο ξεκινάει η επιστολή.

«Η δίκαιη μεταχείριση των κρατούμενων στρατιωτικών από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, σημαίνει την άμεση επεξεργασία των στοιχείων, όπως αυτά έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες, την απαγγελία κατηγορίας – αν στοιχειοθετείται με αυτά τα στοιχεία – και τη διευθέτηση της υπόθεσης με παύση των τυχόν κατηγοριών από τη φάση αυτή, ώστε ακόλουθα να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι. Σε διαφορετική περίπτωση, αν παραπεμφθούν σε δίκη, να τύχουν μιας «δίκαιης δίκης» με τελικό σκοπό να επαναπατριστούν», αναφέρουν στην επιστολή τους τα μέλη της δικηγορικής κίνησης.

Ενημερώνουν ακόμη τους Τούρκους συναδέλφους τους πως θα κάνουν προσπάθειες επίσκεψης στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να ασχοληθούν με το θέμα των δύο κρατούμενων στρατιωτικών, όπως και να συζητήσουν και άλλα ζητήματα που απασχολούν την απονομή της δικαιοσύνης στις δύο χώρες.

protothema.gr

Shares