Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ στο αεροδρόμιο Μακεδονία! Δεκάδες ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ πτήσεων λόγω κακοκαιρίας…

Ο καιρός έφερε απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Ακυρώθηκαν 10 πτήσεις λόγω καιρού άνθρωποι κοιμήθηκαν σε σκάλες και τουαλέτες.Πτήσεις προσγειώνονται ή αναχωρούν από Σκόπια και Βουλγαρία. Αποκλεισμένοι εκατοντάδες επιβάτες στη Ρουμανία, πολλοί επιστρέφουν με λεωφορεία.

Δεν είναι ούτε ο πάγος, ούτε το χιόνι. Ο καιρός έφερε και χαμηλή νέφωση και έτσι δέκα πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ κάποιες εταιρείες επέλεξαν να μην προσγειώσουν τα αεροσκάφη τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αλλά σε άλλες… χώρες. Ως τώρα εκατοντάδες επιβάτες έχουν προσγειωθεί στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας ή στο αεροδρόμιο των Σκοπίων και ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με λεωφορεία!

Στη Ρουμανία, στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα παραμένουν περίπου 100 από τους 200 επιβάτες που δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι επέλεξαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με λεωφορεία εν μέσω κακοκαιρίας κάνοντας ένα ταξίδι περίπου 15 ωρών.

Πολλοί επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους στις σκάλες ή ακόμη και στις τουαλέτες του αεροδρομίου καθώς η πτήση τους καθυστέρησε επί ώρες, ενώ άλλοι καταγγέλλουν ότι ενημερώθηκαν πολύ αργά ότι θα ταξιδέψουν με καθυστέρηση 10 και 12 ωρών.

Πολλοί επιβάτες μαθαίνουν ότι η πτήση τους έχει ακυρωθεί ή καθυστερεί και άλλοι ενημερώνονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν άλλο αεροδρόμιο σε Αθήνα ή ακόμη και στη Βουλγαρία για να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων.
newsit.gr

Shares