Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη ΝΙΚΗ για τη Σερβία απέναντι στην Κόστα Ρίκα! Με το δεξί στην διοργάνωση…

Την ιδανική εκκίνηση απέναντι σε μια ομάδα που στο προηγούμενο Μουντιάλ έφτασε στα προημιτελικά, έκανε η Σερβία με το 1-0 απέναντι στην Κόστα Ρίκα.Ο Κολάροφ με έξοχη εκτέλεση φάουλ στο 57’ ήταν ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Μλάντεν Κρσταγιτς. Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες για τον Μίτροβιτς, σε πολύ ρηχά νερά οι Κοσταρικανοί που έδειξαν πω ς βρίσκονται μακριά από την ομάδα που παρουσίασαν προ τετραετίας. Έπαιξε σε όλο το ματς ο Μιλιβόγεβιτς, αλλαγή στο 90’ μπήκε ο Πρίγιοβιτς.

Tο ματς άρχισε με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις, αλλά αυτό κράτησε για ένα τέταρτο. Σε αυτό το διάστημα οι δύο ομάδες προσπάθησαν ν’ απειλήσουν, χωρίς αντίκρισμα. Η Κόστα Ρίκα με ένα σουτ του Ουρένια που εξουδετέρωσε ο Στοϊκοβιτς στο 2ο λεπτό, αλλά και με μια κεφαλιά του Γκονζάλες που βρέθηκε μόνος στο 12’ απέναντι από την εστία των Σέρβων, απείλησε πρώτη. Στο 27ο λεπτό ο Κολάροφ με μια βαθιά μπαλιά βρήκε μόνο του τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, αλλά το πλασέ του ήταν τόσο χλιαρό, που ο Νάβας απλώς ξάπλωσε για να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους, η Σερβία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η κατάχρηση ντρίπλας από τον Τάντιτς κυρίως, σε αρκετές περιπτώσεις, επιβράδυνε το παιχνίδι της. Από την άλλη η Κόστα Ρίκα έκλεισε με δύο σουτ από τους Ουρένια και Κάλβο που όμως ήταν άστοχα. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε μετά από ένα μέτριο θέαμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με το 0-0.

Η Σερβία φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στην επανάληψη και έχασε μια μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να δίνει έτοιμο γκολ στον Μίτροβιτς στο 50’ αλλά ο Κέιλορ Νάβας είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Σέρβο. Στο 56’ ο Μίτροβιτς κέρδισε φάουλ από δεξιά και ο Κολάροφ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο «γάμα» του Νάβας, ώστε με αυτόν τον τρόπο ν’ ανοίξει το σκορ για τους Σέρβους.

Ο Όσκαρ Ραμίρες σε μια προσπάθεια να τονώσει την επίθεση του έριξε στην αναμέτρηση στο 60’ τον Μπολάνιος, αλλά και στο 67’ τον Ζόελ Κάμπελ. Μετά το 70ο λεπτό σταδιακά, η Σερβία άρχισε να πλησιάζει πάλι προς τα καρέ του Νάβας, θέλοντας έτσι και να απασχολήσει την Κόστα Ρίκα. Μάλιστα στο 76΄ο Τάντιτς έδωσε έτοιμο γκολ στον Κόστιτς, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως ήθελε, αφού ο Νάβας της άλλαξε, έστω και ελάχιστα την πορεία.

Ο Μίτροβιτς είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι στο 83’, αλλά ο Γκονζάλες, ίσως και αντικανονικά τον σταμάτησε. Στο φινάλε του αγώνα μπήκε και ο Πρίγιοβιτς στη θέση του άσου της Νιουκάστλ και πήρε κίτρινη κάρτα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις:

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Γκαμπόα, Μπόργκες, Ρουίς, Γκουσμάν (73’ Κολίντρες), Βενέγκας (60’ Μπολάνιος), Ουρένια (67’ Κάμπελ)

Σερβία (Μλάντεν Κρσταλιτς): Στοΐκοβιτς, Κολάροφ, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς (82΄ Ρουκάβινα), Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λιάγιτς (70’ Κόστιτς), Μίτροβιτς (90’ Πρίγιοβιτς)
sport-fm.gr

Shares