Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μας τρελαίνουν οι Ιάπωνες! Απολύθηκε δημόσιος υπάλληλος που έκανε τρίλεπτες κοπάνες…

Στην απόφαση να απομακρυνθεί οριστικά από την θέση του και μάλιστα με την ελάχιστη αποζημίωση ένας 64χρονος υπάλληλος, οδηγήθηκαν οι αρχές της εταιρείας δημόσιας ύδρευσης της πόλης Κόμπε στα δυτικά της Ιαπωνίας.Συγκεκριμένα οι αρχές της εταιρείας ύδρευσης του Κόμπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τόνισαν πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος συστηματικά για περισσότερους από 7 μήνες έφευγες τρία λεπτά νωρίτερα από το γραφείο του πριν από το διάλειμμα για φαγητό το μεσημέρι.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας χαρακτήρισαν την στάση του υπαλλήλου ανεπίτρεπτη και υπογράμμισαν πως προχώρησαν στην απομάκρυνσή του καθώς ο ίδιος δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις κατά την απολογία του.

Σημειώνεται πως με βάση το εργατικό δίκαιο της Ιαπωνίας (ένα από τα πλέον αυστηρά και σκληρά παγκοσμίως) ο 64χρονος παραβίασε το άρθρο που κάνει αναφορά στην «πιστή εφαρμογή του καθήκοντος».

Η Ιαπωνία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι με το φαινόμενο του «karoshi» (σ.σ θανάτων από την υπερβολική εργασία) να έχει ωθήσει την κυβέρνηση στην θέσπιση νέων κανόνων σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η εργασίας περισσότερες από 100 ώρες τον μήνα.

Οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόλυση του 64χρονου δημοσίου υπαλλήλου είναι ήδη έντονες με το Υπουργείο Εργασίας της Ιαπωνίας να αναφέρει μέσω εκπροσώπου πως το ζήτημα θα επανεξεταστεί.

skai.gr

Shares