Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μαδρίτη και Βαρκελώνη στο ΕΛΕΟΣ των αριστερών δημάρχων! ΡΑΓΔΑΙΑ αύξηση της εγκληματικότητας…

Την ατυχία να κυβερνώνται από τους αριστερούς λαϊκιστές έχουν εδώ και περίπου τρία χρόνια οι κάτοικοι της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης.Από τις τελευταίες τοπικές εκλογές του Ιουνίου του 2015, όταν και τα ηνία των δήμων ανέλαβαν η Ada Colau (Βαρκελώνη) και η Manuela Carmena (Μαδρίτη), μέλη των λαϊκιστών Unidos Podemos και οι δύο, τα πράγματα σε αυτές τις πόλεις-διαμάντια της Ισπανίας βαίνουν προς το χειρότερο.

Οι δύο οικονομίες συρρικνώνονται, κυρίως λόγω της στασιμότητας στον τομέα των επενδύσεων, τα οδικά έργα έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης των δρόμων, παράνομοι μετανάστες έχουν κατακλείσει τα πεζοδρόμια πουλώντας ψεύτικα προϊόντα και φυσικά η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Η αντίδραση των κατοίκων στις πολιτικές αυτές ήταν άμεση, καθώς στη Hortaleza η κοινότητα έχει δημιουργήσει ομάδες πολιτών για περιπολίες! Τα μέλη των περιπολιών αυτών δηλώνουν χαρακτηριστικά: “Έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα μήνες στη δήμαρχό μας, σχετικά με αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. Δε συμφωνούν όλοι οι γείτονες μαζί μας, αλλά πιστεύουμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τα μικρά εγκλήματα και τη βία “.

Από το καλοκαίρι του 2015, τόσο οι δήμαρχοι της Βαρκελώνης όσο και της Μαδρίτης έχουν προωθήσει την καμπάνια “Καλωσόρισμα των προσφύγων” που ξεκίνησε η Angela Merkel στη Γερμανία. Ευτυχώς οι ντόπιοι έχουν άλλη άποψη!

Shares