Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Λύγισαν ακόμα και οι ιατροδικαστές: Οι περισσότεροι στο Μάτι κάηκαν ζωντανοί… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βιώνουμε χειρότερη εμπειρία από το Σάμινα και το Ηλιος. Οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί», ανέφερε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας.Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 75 νεκροτομές, στα θύματα των πυρκαγιών, με κύρια αιτία θανάτου τη φωτιά και ακολουθεί ο πνιγμός:

«Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούν να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα. Οι νεκροτομές που έχουν γίνει ως τώρα είναι 74 με 75, συνεχίζονται οι τοξικολογικές. Κατά κύριο λόγο η αιτία θανάτου είχε να κάνει με τη φωτιά, ενώ υπήρχαν και νεκροί από πνιγμό».

Παράλληλα εξέφρασε τον φόβο πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Να σημειωθεί ότι ειδικοί ιατροδικαστές από τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία βρίσκονται στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων,όπως αναφέρει το Associated Press.

Η ομάδα περιλαμβάνει ειδικούς με εμπειρία σε μεγάλες καταστροφές, όπως η συντριβή αεροσκάφους στη Γερμανία το 2002 με 71 νεκρούς και το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό που στοίχισε τη ζωή σε 225.000 ανθρώπους σε πολλές χώρες της Ασίας.

Shares