Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κοτζιάς: Οχετός λάσπης από τον Καμμένο…

Για τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό, με τον Πάνο Καμμένο και οδήγησαν στην παραίτησή του αλλά και το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του ΠΡΑΤΤΩ στις εθνικές εκλογές μίλησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.«Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν δεν ήταν εν θερμώ, βέβαια κάποια πράγματα που ειπώθηκαν στο υπουργικό αντιμετωπίστηκαν εν θερμώ, αλλά τα γεγονότα υπήρχαν καιρό και αφορούσαν το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα, αν το υπουργείο Άμυνας είναι ένα δεύτερο ΥΠΕΞ ή ένα υπουργείο που πρέπει να στηρίζει την εξωτερική πολιτική», είπε ο Ν. Κοτζιάς σε συνέντευξη στην Crete TV.

«Στις 20/9 ενώ πήγαινα στη Νέα Υόρκη βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο.

«Εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά. Δηλαδή, αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο, εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για εσωτερικούς λόγους του μικρού εταίρου. Συναντήθηκα ένα πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα επί δύο ώρες και μιλήσαμε, αλλά δεν πείστηκα», είπε.

Για το υπουργικό συμβούλιο ο Ν. Κοτζιάς είπε ότι δεν γνώριζε ότι θα τεθεί θέμα των όσων είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ και ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα-Καμμένου στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων πηγαίνοντας στο υπουργικό. «Έκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα, όπως επίσης και ότι “πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντος εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι’ αυτή τη συζήτηση;».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «δεν έχουμε κάνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματική μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει» και τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς έγιναν τέσσερα υπουργικά, αλλά ο ίδιος ο κ. Καμμένος δεν προσήλθε.

«Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής και η άλλη πλευρά έλεγε ότι τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε«, συνέχισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε πως κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης.

«Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και ανέχεται αυτή η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να είμαι. Αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ηθικό ζήτημα», ανέφερε.

Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του ΠΡΑΤΤΩ στις εθνικές εκλογές.

 

slpress

Shares