Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΚΛΕΙΣΤΟ το κέντρο λόγω συγκέντρωσης για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς! Αντι-συγκέντρωση απ’ τους Antifa…

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης και αντισυγκέντρωσης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και περίπου δυόμιση μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.Κεντρικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι η άμεση απελευθέρωση από τις Τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, των δυο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παράνομα βρίσκονται έγκλειστοι, καθώς και η παύση κάθε ανιστόρητης διαπραγμάτευσης που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πρωτοβουλία παίρνει η νεοσύστατη πατριωτική Κίνηση Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ , αποτελείται από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενείς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους , νομικούς, γιατρούς, ομογενείς , εκπροσώπους Πολιτιστικών Ενώσεων , Παμμακεδονικών , Παμπελοποννησιακών , Πανθεσσαλικών , Παγκυπριακών ,Αγροτικών ,Ενώσεων , Συλλόγους Γυναικών, Εκπροσώπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων , συνταξιούχων ,πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα αποδεχτούμε να ζήσουμε ως αιχμάλωτοι μέσα στην πατρίδα μας , ούτε θα επιτρέψουμε να ξαναχυθεί άδικα Ελληνικό αίμα, όπως συνέβη για ακόμα μια φορά με το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που επέστρεφε από αναχαίτιση, εξαιτίας άθλιων πολιτικών σκοπιμοτήτων ή να χαθεί έστω και μια σπιθαμή Ελληνικού εδάφους», αναφέρουν.

Το Πανεθνικό συλλαλητήριο στηρίζουν:
Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα ΕΛΛΑΔΟΣ Αυστραλίας
Μακεδονική Κίνηση Κύπρου
Το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας
Γαλλικό Κίνημα Νέα Αντίσταση (CNR)
campaign for an independent Britain (CIB)
ΚΨΜ Βετεράνων Στρατιωτικών
Ασπίδα Μακεδονίας οι Μακεδονομάχοι
ΕΛΚΙΣ
Παννελληνιο Πατριωτικο Απελευθερωτικο Κινημα Θεσσαλονικεων
Πολίτες Δημοκρατίας
Συσπείρωση Πολιτών
Πειρατές στην Εκπαίδευση
Πολιτικός Διάλογος Ελλήνων Εξωτερικού

Την ίδια στιγμή, στο Σύνταγμα πραγματοποιείται μία διεθνής αντιφασιστική συγκέντρωση – αντισυγκέντρωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) μαζί με άλλες διεθνιστικές/αντιφασιστικές οργανώσεις στη σύναξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικού.

Στο κάλεσμα αναφέρουν:

«Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός παραμένουν τα ισχυρά όπλα της ακροδεξιάς.

Η οργανωτική συρρίκνωση των φασιστών τους έχει εκτρέψει σε τυφλά, νυχτερινά χτυπήματα. Η πλήρης διάλυση τους, όμως, αποτρέπεται από την κάλυψη που τους δίνει η ΝΔ και την προσπάθεια εθνικιστικής υστερίας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί υποταγμένη στη νέα όξυνση των εθνικών ανταγωνισμών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ελπίζοντας στη ”δημοκρατική” διαμεσολάβηση και στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ. Όμως, η διεκδίκηση του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Κυπριακής ΑΟΖ βάζει φωτιά στο φιτίλι που είναι ξεδιπλωμένο στην περιοχή.

Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που εισέβαλαν παράνομα στη γείτονα χώρα και κρατούνται, δεν παίζουν μόνο ρόλο ανασυγκρότησης της ακροδεξιάς ατζέντας. Χρησιμεύουν σαν κερκόπορτα των ταγμάτων εφόδου των ναζιστικών συμμοριών.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κάλυψε τον εμπρησμό της Libertatia. Αντίστοιχα, αυτό της Μυτιλήνης για τους Έλληνες στρατιωτικούς λειτούργησε ως ορμητήριο για το πογκρόμ που στήθηκε στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Κάποια κομμάτια της ακροδεξιάς ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη σύναξη στην πλατεία Συντάγματος στις 13 του Μάη.

Δεν θα αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο να στηθεί επιχειρησιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα αφήσουμε τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου του ’11-’13 να νομίζουν πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα να ξαναβγούν στο φως της ημέρας».
parapolitika.gr

Shares