Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Καταγγελίες από στέλεχος της ΕΡΤ: Η αλήθεια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση…

Την παραδιοίκηση της ΕΡΤ -όρο που είχε χρησιμοποιήσει και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης για να περιγράψει όσα συμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση- περιγράφει και καταγγέλλει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά…ο απερχόμενος -σε λίγες μέρες- Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος της ΕΡΤ Σπύρος Κρίμπαλης. Στον κ.Παππά, μάλιστα, αποδίδει προσωπική ευθύνη ότι παρέδωσε τα κλειδιά της ΕΡΤ στον «πεινασμένο για εξουσία κ.Καλφαγιάννη», της ΠΟΣΠΕΡΤ με αντάλλαγμα τον πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης.

Την ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό, ο κ.Κρίμπαλης την ανήρτηση στη σελίδα του στο facebook. Περιγράφει ένα σύστημα εξουσίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που «έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο ανακατάληψης της ΕΡΤ, εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι», γράφει ο κ.Κρίμπαλης, ο οποίος, σημειωτέον είχε βρεθεί πέρσι το Μάρτιο εκτός ΕΡΤ με πρόωρη καταγγελία της σύμβασής του. Επανήλθε στα καθήκοντά του και ολοκληρώνει την προβλεπόμενη θητεία έχοντας κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως λέει, η περίπτωσή του δεν αποτελεί «θλιβερή εξαίρεση», αλλά «μάλλον τον θλιβερό κανόνα», και προσθέτει: «Μια αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση μαζί με μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση υπό τον κ.Παναγιώτη Καλφαγιάννη λειτουργούν σαν ενιαίο σύστημα εξουσίας, που θυμίζει περισσότερο μοπόλεμη φατρία, παρά ορθολογική εταιρική δομή». Ο κ.Κρίμπαλης μιλά επίσης για σύστημα «εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων» και για καταστροφικό σχέδιο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ που υλοποιήθηκε σε τρία στάδια:
1.Απαξίωση των οργανικών δομών της εταιρείας και υποκατάστασή τους από πλήρως ελεγχόμενες επιτροπές.
2.Ψήφιση νέου οργανογράμματος με σωρεία ανορθολογικών και φωτογραφικών διατάξεων.
3.Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις των γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων, ενάντια σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αναποτελεσματικότητας. Γράφει χαρακτηριστικά ο απερχόμενος Ενταταλμένος Σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ: «Παράλληλα οι ικανότατοι προϊστάμενοι των πιο νευραλγικών τμημάτων του προγράμματος αντικαταστάθηκαν από άπειρους ή και ανίδεους υποψηφίους με μοναδικό κριτήριο το Ποσπερτόμετρο -το όργανο που μετράει πόσο κοντά βρίσκεται στην ΠΟΣΠΕΡΤ».

Ο κ.Κρίμπαλης όμως, καταλογίζει προσωπική ευθύνη στον Νίκο Παππά, ενώ μιλά για πλήρη απαξίωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, και για «στρατηγική ήττα της ΕΡΤ», που δεν μπορεί να κουκουλωθεί, λέει και απευθυνόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής λέει ότι πρόκειται «για μια ήττα που πφείλεται στο δικό σας σχέδιο. Είχατε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη, αξιοκρατική και πρωτοπόρο ΕΡΤ σε μια συγκυρία μοναδικά ευνοϊκή. (…) Αντ’ αυτού προτιμήσατε την πεπετημένη του παλαιοκομματική και παλαιοσυνδικαλιστικού παρελθόντος. Τοποθετήσατε ως επικεφαλής δύο 80χρονους «μαθητευόμενους μάγους», ενώ στην ουσία παραδώσατε τα κλειδιά στον πεινασμένο για εξουσία κ.Καλφαγιάννη. Ως αντάλλαγμα εξασφαλίσατε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον κ.Ταλαμάγκα και μέσω αυτού, πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. Κερ΄δισατε επιπλέον την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον επικοινωνιακό χαρτοπόλεμο κατά του κ.Μητσοτάκη», γράφει ο Σπύρος Κρίμπαλης και καταλήγει, απευθυνόμενος, πάντα, στον Νίκο Παππά: «Παραδώσατε την ΕΡΤ στη “λαίλαπα Καλφαγιάννη” κατά τρίπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΡΤ μοιάζει πια με εφιάλτη».

https://www.facebook.com/spyros.kribalis/posts/10156325929997561

protothema.gr

Shares