Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

«Καρφιά» Κοτζιά: Εγώ δεν εκβιάζομαι…

Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Νίκος Κοτζιάς το βράδυ της Δευτέρας 22/10.Η ομιλία του ξεκίνησε με …μπηχτές, καθώς αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε χαρακτηριστικά πως «ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο από τον ίδιο, τόνισε ότι έχει άλλη σχέση με τον «εταίρο» της κυβέρνησης, κάτι που ο ίδιος δεν έχει, καθώς κρίνει από το τι κάνει ο υπ. Άμυνας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

«Πολλοί λένε ότι ο Κοτζιάς έβαλε το εγώ πάνω από το εμείς. Δεν ήξερα ότι το εμείς είναι ο Καμμένος…» είπε χαρακτηριστικά.

Υπερασπιζόμενος και πάλι τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο και πάλι για «ανοησίες» αυτών που την αντιμάχονται.

Μάλιστα, απέρριψε κατηγορηματικά ότι η Αθήνα παραχωρεί την γλώσσα και την ταυτότητα στους Σκοπιανούς, λέγοντας μάλιστα ότι ο πρώτος που έκανε λόγο για Μακεδονική γλώσσα ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ότι ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για τους Σκοπιανούς ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Είπε επίσης ότι πετύχαμε να αλλάξουν το όνομα τους από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία και κατεβάζουν όλα τα σύμβολα του αλυτρωτισμού και τα βιβλία τους.

«Δεν είναι όλη η Μακεδονία Ελληνική» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και διευκρίνισε: Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις διεθνείς συνθήκες. Με τη συνθήκη του 1913 μοιράστηκε ουσιαστικά σε τέσσερα κομμάτια είπε και τόνισε ότι απαιτείται η χώρα να επενδύσει στην Παιδεία».

Shares