Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κάτι συμβαίνει στη Σουηδία! Ετοιμάζονται για πόλεμο;..

Φυλλάδιο για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση πολέμου κυκλοφορεί η Σουηδία, το οποίο αναμένεται να διανεμηθεί σε 13 διαφορετικές γλώσσες μεταξύ 28 Μαΐου και 2 Ιουνίου σε όλα τα 4,8 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας.Το φυλλάδιο, με τίτλο «Om krisen eller kriget kommer», καταρτίστηκε από τη σουηδική Υπηρεσία Πολιτικών Επιπτώσεων (MSB) και δίνει οδηγίες στους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν αν «η καθημερινότητά τους γυρίσει ανάποδα».

Μέσα σε 20 σελίδες περιέχονται τα πάντα, από το πώς θα αντιμετωπίζονται οι ψεύτικες ειδήσεις μέχρι την προετοιμασία ενάντια στις ακραίες καιρικές συνθήκες και το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων και στρατιωτικών συγκρούσεων.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την ετοιμότητα της χώρας μας, οπότε είναι σημαντικό για όλους να έχουν επίσης γνώση για το πώς μπορούμε να συμβάλουμε αν συμβεί κάτι σοβαρό», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της MSB, Dan Eliasson, σύμφωνα με τη σουηδική ιστοσελίδα The Local.

«Εάν η Σουηδία δεχθεί επίθεση από μια άλλη χώρα, δεν πρόκειται ποτέ να την εγκαταλείψουμε. Όλες οι πληροφορίες για την παύση της αντίστασης είναι ψευδείς», αναγράφει το φυλλάδιο.

Το φυλλάδιο είχε κυκλοφορήσει τελευταία φορά την περίοδο του Ψυχρού πολέμου.

Shares