Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ιστορικές στιγμές στην Κορέα! Η Ν. Κορέα ΑΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ τις ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ της προς τον βορρά…


Η Νότια Κορέα έχει σταματήσει τις διασυνοριακές προπαγανδιστικές εκπομπές της στο βορρά, για να συμβάλει στην “ειρήνη” μεταξύ των δύο μερών…
αφού η Πιονγιάνγκ ανήγγειλε πάγωμα των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της, πριν από την κρίσιμη διακρατική σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα ηχητικό σύστημα το οποίο μετέδιδε πολύ δυνατά ποπ μουσική και ραδιοφωνικές εκπομπές ώστε να παρενοχλεί τα συστήματα της Βορείου Κορέας.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα οδηγήσει και τις δύο πλευρές της Κορέας να σταματήσουν τις επιθέσεις και την προπαγάνδα εναντίον του άλλου και επίσης να συμβάλουν στη δημιουργία ειρήνης και μιας νέας αρχής”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας σε δήλωση.

Το Σάββατο, η Πιονγιάνγκ ανήγγειλε ότι αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές και δοκιμές πυραύλων και ότι θα διαλύσει τον πυρηνικό σταθμό δοκιμών, προκειμένου να επικεντρωθεί στην επιδίωξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Kim Jong-un, χαιρέτισε την κίνηση, αλλά τόνισε ότι είναι “πολύ μακριά από τη συνολική λύση” και σημείωσε θα χρειαστούν περισσότερα.

Shares