Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ‘ΒΟΜΒΑ’! Αίγυπτος και ΗΑΕ θα καλύψουν το κενό που θα αφήσουν οι ΗΠΑ στην Μανμπίτζ…

Τρόπο για να μην εισβάλουν στην Μάνμπιτζ οι τουρκικές δυνάμεις και εξοντώσουν τις κουρδικές μονάδες αναζητούν οι ΗΠΑ λόγω του κενού που θα αφήσει η αποχώρησή τους από την βόρεια Συρία.

Όπως αναφέρει το ισραηλινό DEBKA, που φέρεται να έχει πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, στις περιοχές από τις οποίες θα αποχωρήσουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ, θα εγκατασταθούν στρατεύματα της Αιγύπτου και των ΗΑΕ.

Πάντως το δημοσίευμα έχει μια βάση καθώς οι αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες έχουν δράση στην περιοχή και έπαιξαν ρόλο στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων στην κουρδόφωνη επαρχία

Οι περιοχές αυτές είναι κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Συρίας, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή της Ιεράπολης/Μένπετζ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν επισκεφθεί την Ιεράπολη και τις άλλες περιοχές αξιωματικοί του στρατού της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, για ενημέρωση και αναγνώριση των τοποθεσιών.

Σημειώνεται ότι πρόθεση για εμπλοκή αραβικών χωρών στην υπόθεση αυτή είχε εκδηλώσει ο Τραμπ, πριν την απόφαση της αποχώρησης από τη Συρία. Για το θέμα αυτό ο Λευκός Οίκος είναι συνεχώς σε επαφή με τον διάδοχο των ΗΑΕ, Debka, Şeyh Muhammed bin Ziyad (MbZ) και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγγυήθηκε ότι σε περίπτωση αεροπορικής επίθεσης της Ρωσίας, της Συρίας και της Τουρκίας, των θέσεων που θα καταλάβουν, οι ΗΠΑ θα τους παράσχουν αεροπορική προστασία.

Όσον αφορά την Αίγυπτο, επειδή ο Σίσι είναι ο μόνος Άραβας ηγέτης που στηρίζει φανερά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον Άσαντ, είναι δυνατόν η Συρία να δώσει άδεια στα αιγυπτιακά στρατεύματα να εισέλθουν και να εγκατασταθούν στην Ιεράπολη. Εν τω μεταξύ, τα ΗΑΕ είναι η πρώτη αραβική χώρα που άνοιξε ξανά την πρεσβεία στη Δαμασκό, γεγονός που θα διευκολύνει και την παρουσία των στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Συρία.

Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: “Αν ωριμάσουν τα σχέδια του Τραμπ, η Σαουδική Αραβία, η Αλγερία και το Μαρόκο μπορεί να στείλουν στρατεύματα στη Συρία, για να εκδιώξουν τα στρατεύματα του Ιράν που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες περιοχές της Συρίας.”

Ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να παραδώσει 18 στρατιωτικές βάσεις που διαθέτει στην περιοχή σε στρατεύματα της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Σημειώνεται, ότι η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε μόλις μια μέρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Πομπέο στη Βραζιλία, όπου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Νετανιάχου.

pronews

Shares