Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΙΔΟΥ η κατάντια μας! Εκατοντάδες ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ των ΝΑΩΝ ΜΑΣ-Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ…

Αύξηση κατά 159% το 2017 σημείωσαν τα περιστατικά βανδαλισμών εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, κατεγράφησαν 556 περιστατικά, εκ των οποίων τα 537 αφορούν πάσης φύσεως περιστατικά (βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, πυρκαγιές και λοιπές βεβηλώσεις) σε χριστιανικούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι από το 2015- χρονολογία καίρια για την Ελλάδα καθώς είχαμε την αρχή της προσφυγικής κρίσης- ο αριθμός αυξάνεται και όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης, «πρώτο θύμα των επιθέσεων στην πατρίδα μας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Οφείλουμε, Πολιτεία και Εκκλησία, να αναζητήσουμε τρόπους συνεργασίας, ώστε αυτή η βέβηλη πραγματικότητα που προσβάλλει την Ιστορία και την ταυτότητά μας να εξαλειφθεί».

Shares