Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;;

Τούτα τα χρόνια της πολιτικής και ηθικής χολέρας, παριστάμεθα μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου και αποθέωσης της υποκρισίας, η οποία καταλύει και την ψευδοδημοκρατία και την διαρκώς αφυδατούμενη λογική.

Δυστυχώς η Δημοκρατία πεθαίνει και πεθαίνει γιατί σαπίζει, και σαπίζει όταν σαπίζουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι μεταδίδουν τη σαπίλα στην κοινωνία. Γιατί μέσα στην σαπίλα υπάρχουν πάντοτε σκουλήκια.

Μετά τον γενικό ξεσηκωμό που σημειώθηκε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και σε πόλεις του εξωτερικού ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του κατάπτυστου κουρελόχαρτου των Πρεσπών, η εδώ καθεστηκυία θολοκουλτούρα της σάπιας αριστερής διανόησης κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ ένα κατάπτυστο κείμενο προπαγανδίζοντας υπέρ της προδοτική συμφωνία που ξεπουλάει την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς απάτριδες. Συντάξας του κατάπτυστου και υβριστικού κειμένου φέρεται το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ της τάσης «Πλατφόρμα 2010» Άγγελος Μανταδάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος πολιτισμού στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί την στήλη «Περπατώντας στην πόλη» … Αρθρογραφεί στην Αυγή και στο Left.

Με ένα καταιονισμό ανελλήνιστης πλαστογραφίας, ανθελληνικής κιβδηλείας, και μπουρδολογικής ανεπιστημοσύνης, κυκλοφόρησαν το παρακάτω κείμενο στα ΜΜΕ: «H ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.

Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.
Διαλύεται η «γκρίζα ζώνη» που δημιουργούσε η μακροχρόνια εκκρεμότητα ενός «πρώην κράτους» και προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια –πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την «Βόρεια Μακεδονία». Είναι ο μοναδικός τρόπος διαγραφής δια παντός των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια.

Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη “Βόρεια Μακεδονία”.
Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.
Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες.

Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.

Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις.
Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».

Το απαράδεκτο αυτό και συνάμα υβριστικό κείμενο κατά της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, υπογράφουν περίπου 350 αριστεροί (με δεξιά τσέπη) «διανοούμενοι», «καλλιτέχνες», «πανεπιστημιακοί» κλπ. οι οποίοι θησαύρισαν από όλους εμάς ή έκαναν καριέρα πουλώντας αριστεροσύνη. Είναι αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε επιδοτούμενες από το “δεξιό κράτος” του παρελθόντος, στις κρατικές θεατρικές σκηνές, σε κρατικές εκδηλώσεις – συναυλίες – παραστάσεις, σε κρατικές εκδόσεις, και τώρα τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρακτικά υπέρ της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας. χαρακτηρίζουν «φασίστες» όσους Έλληνες αντιδρούν στην συμφωνία (το 80% δηλαδή, βάσει των δημοσκοπήσεων) και τονίζουν ότι είναι διεθνιστικό τους καθήκον να στηρίζουν την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ
Όμως αυτό το όπλο που έριξε η κυβέρνηση για να επηρεάσει την πολιτική σκηνή του τόπου μετατράπηκε σε γκάφα ολκής. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις από την επόμενη ημέρα της δημοσιεύσεως της περίφημης λίστας, ακολούθησε διάψευση τριών καλλιτεχνών. Παρ’ ότι το όνομά της φιγουράρισε κάτω από το κείμενο αυτό, η βραβευμένη τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου έσπευσε να διαψεύσει την συμμετοχή της με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, γράφοντας:

«Αγαπητοί μου φίλοι έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθιά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

Ακολούθησε η δήλωση του της τραγουδίστριας Λένας Αλκαίου, η οποία έγραψε: «δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Την στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Ο συριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος».

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί (ίσως να ενδιαφερθεί και η επιστήμη της Ψυχιατρικής), πως υπέγραψε την λίστα και ο αείμνηστος ηθοποιός Χρήστος Ευθυμίου από το υπερπέραν, αφού εγκατάλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο από τα Χριστούγεννα του 2008 σε ηλικία 54 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο συντάξας την λίστα ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ από υπερβάλοντα ζήλο η και ανικανότητα για να δείξει την ποσοτική έγκριση από καλλιτέχνες πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και γενικά διανοούμενους υπέπεσε στο βαρύτατο ποινικό αδίκημα της πλαστογράφησης, αδίκημα για το ,οποίος θα πρέπει να επιληφθει η δικαιοσύνη. Πέρα όμως από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης τίθεται το ερώτημα «Είναι αξιόπιστη η λίστα των διανοουμένων»;;;

Ο υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας για να δικαιολογήσει τις υπογραφές φαντάσματα έβγαλε μία ανακοίνωση, η οποία τελικά δεν έπεισε κανένα: «Λόγω του πλήθους υπογραφών υπερ του κειμένου της συμφωνίας των Πρεσπών και της σύντομης χρονικής περιόδου για τη συλλογή τους, συμπεριλήφθηκαν εκ παραδρομής οι υπογραφές της Ν. Βενετσάνου, του Κ. Κατζουράκη και της Λ. Αλκαίου. Ζητούμε συγγνώμη για αυτό το λάθος και δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους μας. Ενημερώνουμε, επίσης, ότι όποιος/α επιθυμεί να υπογράψει το κείμενο για τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να το κάνει στέλνοντας e-mail στο: [email protected]». Από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη συμφωνία των Πρεσπών, Άγγελος Μανταδάκης.

Πολύ σωστά παρατηρεί και εύγλωττα περιγράφει ο γνωστός πανεπιστημιακός καθηγητής Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου ότι «όσο περισσότερο το πολιτικό σύστημα προχωρά στα πολλαπλά αδιέξοδα του και όσο η συνεπόμενη αγανάκτηση των απεγνωσμένων λιακών στρωμάτων θα ογκούται, τόσο περισσότερο οι εκάστοτε κυβερνώντες θα ξεπερνούν τα όρια του χυδαίου λαϊκισμού – που χάνει την προπαγανδιστική του αποτελεσματικότητα – και θα προχωρούν στο επόμενο αποπροσανατολιστικό στάδιο που είναι η μπλόφα. Όπως μπλοφάρουν οι χαρτοπαίκτες για να κερδίσουν, έτσι και οι κυβερνώντες δεν διστάζουν πλέον να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον «κυρίαρχο» λαό!
Πρόκειται για μια «πολιτική» η οποία ομοιάζει με τον ορισμό που της έδωσε ο προπαγανδιστής του Γ΄ Ράιχ, ο διαβόητος Γκέμπελς: «Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα».
Κορυφαία μπλόφα αυτή του διαβόητου Δημοψηφίσματος του 2015, το οποίο μετέτρεψε το 64% του ΟΧΙ σε πελώριο ΝΑΙ.

Μπλόφα στον κύβο! Πρέπει να εγγραφεί στο «βιβλίο Γκίνες»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η π. Βουλευτής Ραχήλ Μακρή δήλωσε για τους υπογράψαντες την λίστα: «Το σμήνος από αλογόμυγες που αυτοαποκαλείται «διανοούμενο» και αντίστοιχοι ξεφωνημένοι εθνομηδενιστές από Think Tanks και ΜΜΕ πολιτικής ορθότητας του Σόρος, υπογράφουν κείμενα υπέρ της προδοσίας των Πρεσπών»
22 Ιουλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για το κείμενο των 327 «διανοουμένων» στην Αθήνα μέσω γνωστού ΜΜΕ
Είναι φανερό πως οι εγκάθετοι εθνομηδενιστές ιδεολόγοι της Νέας Τάξης πραγμάτων δεν έχουν πατρίδα, μισούν όλες τις «εθνικές» πατρίδες και κινούνται σαν σμήνος από αλογόμυγες όπου μυρίζουν εθνικό ψοφίμι.
Αυτό είναι φανερό στο κείμενο των 327 «διανοουμένων» στην Αθήνα και την «επιστολή» στο γνωστό ΜΜΕ.
Οι μόνοι που λείπουν είναι οι πιθανοί εμπνευστές στο παρασκήνιο, όπως Σόρος και «Μπαρούφας» που μαζί με τον άνθρωπο που τον έχρισε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το παίζουν τώρα αντιπολίτευση στον Τσίπρα, όχι όμως στα εθνικά — που συμφωνούν όλοι, υπογράφοντες και μη.
Όλοι μέλη επιτροπών για αναθεώρηση ιστορίας των Βαλκανίων που ίδρυσε μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία (1999-2000) ο Τζώρτζ Σόρος: και οι μετέπειτα «επιστημονικοί συνεργάτες» και βοηθοί τους, όπως και αντίστοιχα φρούτα ξεφωνημένων εθνομηδενιστών από Think Tanks και ΜΜΕ πολιτικής ορθότητας του Σόρος και φίλοι του «Μπαρούφα» σε διάφορα πανεπιστήμια, που δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τους εαυτούς τους και τους πάτρονές τους.
Κοινό στοιχείο: Δεν βλέπουν άλλο πρόβλημα στην Ευρώπη της λιτότητας, της πιστωτικής ασφυξίας της ΕΚΤ, της υπερχρέωσης, του Δ’ Ράιχ, της Μέρκελ, των λάθρο-εισβολέων, εκτός από τον «κίνδυνο του εθνικισμού».
Φυσικά στην Ελλάδα είναι σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ τέτοιοι.

Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Μέτωπο Νίκης
www.metoponikis.gr

Shares