Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος για τους τρεις συμμαθητές που σκοτώθηκαν στην Κυπαρισσία-Μια κοπάνα που κατέληξε σε τραγωδία…

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Κυπαρισσία. Τρεις φίλοι, τρεις συμμαθητές έχασαν τη ζωή τους στο τρομερό τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί κοντά στην Τερψιθέα.Μια κοπάνα που κατέληξε σε τραγωδία. Τα τρία αγόρια φοιτούσαν στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Οι τρεις 15χρονοι αποφάσισαν να μην πάνε στο σχολείο και πήραν το αυτοκίνητο του πατέρα του ενός προκείμενου να πάνε μια βόλτα. Μια βόλτα μοιραία που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής τους τόσο πρόωρα.

Το αυτοκίνητο των παιδιών συγκρούεται με διερχόμενο φορτηγάκι που οδηγεί 48χρονος από τη Ρουμανία που διαμένει στην περιοχή. Το όχημα κυριολεκτικά συνθλίβεται σε παρακείμενο τοίχο.

Στον τόπο του δυστυχήματος οι εικόνες σοκάρουν. Μια άμορφη μάζα σιδερικών ό,τι απέμεινε από το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις νεαροί. Από τα συντρίμμια οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί. Ο τρίτος 15χρονος που φέρεται να οδηγούσε, βγήκε βαριά τραυματισμένος, χειρουργήθηκε και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου και δυστυχώς κατέληξε. Ο οδηγός του άλλου οχήματος σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Συγκλονισμένοι μαθητές και καθηγητές δεν μπορούν να πιστέψουν την ανείπωτη τραγωδία.

Όταν χτύπησε το κουδούνι τα παιδιά ήταν ήδη στο σχολείο, λέει στον ALPHA ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Δημήτρης Δράκος και επισημαίνει ότι οι 15χρονοι έφυγαν χωρίς άδεια.

«Τρεις μαθητές της πρώτης τάξης, 15 χρονών, ήρθαν την πρώτη ώρα για μάθημα και έφυγαν μετά. Πήραν το αυτοκίνητο του πατέρα του ενός και βγαίνοντας στην Εθνική Κυπαρισσίας – Φιλιατρών ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και έγινε το δυστύχημα. Ήσυχα παιδιά, ούτε δημιουργούσαν πρόβλημα ούτε τίποτα. Κάθε άλλο. Και με εκπλήσσει αυτό. Να βγουν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρα τους και να αναπτύξουν τέτοια ταχύτητα χωρίς δίπλωμα… Οι γονείς ήρθαν στο νοσοκομείο. Δεν αναγνωρίζονται τα παιδιά, ήταν τόσο δυνατή η σύγκρουση που από ό,τι μου είπαν οι αστυνομικοί δεν είναι αναγνωρίσιμα τα παιδιά».

Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας μιλώντας επίσης στον ALPHA:

«Ήταν έκπληξη ότι πήραν το αυτοκίνητο κρυφά, ανάπτυξαν ταχύτητα και έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ήταν από τα ήσυχα τα συνεργάσιμα παιδιά. Το δόγμα μας είναι τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Και αποβολές όταν παίρνουν πρέπει να παραμένουν στον χώρο του σχολείου, γιατί ξέρουμε ότι όταν ένα παιδί βγει από την αυλόπορτα, κινδυνεύει», είπε ο Γιώργος Σταματόπουλος.

Στην κλειστή κοινωνία της Κυπαρισσίας τα παιδιά ήταν γνωστά και αγαπητά. Κάτοικοι και καταστηματάρχες μίλησαν στην κάμερα για την τραγωδία. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τα τρία αγόρια που μια απερισκεψία τους οδήγησε στον θάνατο.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ALPHA Αλέξη Κουβέλη η μητέρα του ενός από τα παιδιά βρισκόταν στο νοσοκομείο καθώς εργάζεται εκεί, την ώρα που μεταφέρθηκε εκεί το παιδί της. Ωστόσο το μυαλό της δεν πήγε στο γιο της καθώς νόμιζε ότι βρισκόταν στο σχολείο.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται όμως και ένας ακόμη 15χρονος, καθώς στην παρέα των παιδιών υπήρχε και ένα τέταρτο αγόρι, ο Θανάσης που αρνήθηκε να ακολουθήσει τους συμμαθητές του στην πρωινή κοπάνα καθώς είχε απουσίες. Μια απόφαση που του έσωσε τη ζωή…

Δείτε το βίντεο του ALPHA με το ρεπορτάζ για την τραγωδία στην Κυπαρισσία

Για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος έρευνα διενεργεί η Τροχαία Κυπαρισσίας.

Με πληροφορίες από Alpha, tharrosnews, eleftheriaonline
newsit.gr

Shares