Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Θα σας πέσουν τα μαλλιά! Ποιος κρύβεται πίσω από μεγάλο project για παιδιά «προσφύγων-λαθροεισβολών» στην Ελλάδα;

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η «The HOME Project» , μία μη κερδοσκοπική οργάνωση ανθρωπιστικού σκοπού που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και παρέχει ασφάλεια σε παιδιά προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα ασυνόδευτα.Η νέα τριετής χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος IKEA θα επιτρέψει στην «The HOME Project» να παράσχει ασφάλεια σε 100 παιδιά που δεν έχουν στέγη.
Εδώ αξίζει να αναφερθούμε σε κάποιες… μικρολεπτομέρειες.

Η «The HOME Project» ιδρύθηκε από τον επιχειρηματικό όμιλο Libra Group, που ελέγχει 30 θυγατρικές εταιρίες σε 35 χώρες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε έξι ηπείρους. Οι δραστηριότητες του ομίλου επικεντρώνονται κυρίως στην αεροπλοΐα, στην ενέργεια, στη χρηματοδότηση και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις, στη φιλοξενία, στα ακίνητα και στη ναυτιλία.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Γιώργος Λογοθέτης, ο οποίος, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του που αναρτήθηκε στο tedxacademy.com με αφορμή ομιλία του στο TEDX Academy το 2016, είναι διευθυντής του Συμβουλίου Ηγεσίας του Concordia, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού (ΜΚΟ) που επιζητά την προώθηση και τη δημιουργία συνεργασιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΒΚ Alliance, ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Barack Obama με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών για έγχρωμα αγόρια και νέους άντρες.

Μάλιστα, σε ένα συνέδριο του Concordia στο οποίο προωθείται το πολυπολιτισμικό δόγμα, είχε μιλήσει- τι έκπληξη- ο Τζόρτζ Σόρος…

Περιττό να σχολιάσουμε κάτι άλλο…

Shares