Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η χαμένη ευκαιρία της Μόσχας και τα… μηνύματα εν όψει ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό που δουλεύει σωστά…

Το ματς της Μόσχας είχε πολλά τελικά, βασικά θετικά για τον Ολυμπιακό. Αν έλεγες στον Μπλατ και τους φίλους του Ολυμπιακού ότι η ΤΣΣΚΑ θα εκτελέσει τις πρώτες της βολές στο 18′, ότι ο Ντε Κολό θα μείνει άποντος και ότι η ίδια θα κατέβει μετά από… χρόνια κάτω από τους 70π. και 23π. κάτω από το μ.ο. της δεν θα πίστευε.

Αν δε γινόταν αυτό όλοι θα έπαιζαν ρέστα ότι θα κερδίσει η ελληνική ομάδα. Αμ δε! Αυτό είναι το μπάσκετ και η μαγεία του. Όλοι περίμεναν ένα σκορ 90-80 πχ και έσκασε ματς από τις παλιές εποχές Μεσίνα με 69-65. Και έχασε ο Ολυμπιακός αν και πέτυχε τον στόχο του να κατεβάσει στους 70-75 την “αρκούδα”, κράτησε άποντο τον Ντε Κολό και είχε καλή διαιτησία. Και όμως έχασε την ευκαιρία από την τύχη βασικά στο τέλος σε ένα ματς που όποιος και να κέρδιζε δίκαιο θα ήταν.

Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου

Το μήνυμα πάντως ήταν διπλό. Επιμένω και δικαιώνομαι ότι δεν με τρομάζει η ΤΣΣΚΑ που θυμίζει ομάδα ΝΒΑ βασικά, να σκοράρουμε και βλέπουμε. Μπερδεμένος και ο Ιτούδης στον πάγκο που αν ήταν στο πάγκο ελληνικής ομάδας και ξεκίναγε χωρίς τους δύο αστέρες του των 6 εκ. Ροντρίγκεζ και Ντε Κολό που βρέθηκε εξαιτίας αυτού να χάνει με 4-10 στο 5′ και να αλλάξει όλη η ροή, θα είχαμε γκρίνιες και πολλά… Ο Μπλατ άρπαξε το δώρο, δεν ξεκίνησε με τον Σπανούλη αν και τον έριξε στο 3′ (ξεκίνησε με Γκος-Τουπάν) και ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του με σύνθετες άμυνες χώρου βασικά και σαν ζώνες. Και έτσι εγκλώβισε τις συνεργασίες της ΤΣΣΚΑ, της έκοψε το τρανζίσιον με καλά μπλοκ άουτ και την ισορροπία στα ριμπάουντς και την έβαλε να παίζει με μυαλό και να σουτάρει απ’ έξω που δεν είναι και η καλύτερη καθώς δεν απειλούν οι ψηλοί της από μακρυά.

Βέβαια ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία βασικά όταν το +9 στο πρώτο μέρος έγινε -9 στην τρίτη περίοδο με την κακή του απόδοση βασικά στην επίθεση που σκόραρε μόλις 9π. και τουμπάρισε το παιχνίδι. Αλλά δεν τον πήρε κατηφόρα. Η ΤΣΣΚΑ δεν τρομάζει και δεν παίζει καλά και έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο υπομονετικά να επιστρέψει με τον Σπανούλη που πέτυχε δύο μεγάλα τρίποντα και έχασε το τελευταίο. Η ΤΣΣΚΑ ήταν πιο τυχερή στο τέλος, βρήκε λύσεις απρόσμενα βασικά από τον λευκό αμερικανό φόργουορντ Πέτερς (καθώς έλειψε ο Κουρμπάνοφ) και τον Κουλάγκιν στην άμυνα κυρίως και πήρε το ματς. Με τον Ντε Κολό άποντο σε 9′ μόλις συμμετοχής. Βέβαια ο Ροντρίγκεζ ήταν σεληνιασμένος με 4/5τρ. στο πρώτο μέρος και 20π. συνολικά και καθάρισε ουσιαστικά το ματς σαν MVP αν και πήγε να του… κλέψει το βραβείο ο Σπανούλης που με την διαχείριση του Μπλατ είναι ήρεμος και φρέσκος χωρίς την πίεση να κατεβάσει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πανέξυπνο μπασκετ,διαβασμένο με τρομερή προπονητική επιρροή και έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει και από τις κλασικές σύνθετες άμυνες του Μπλατ. Η ΤΣΣΚΑ δεν αρέσει πολύ καθώς έχει μια εκρηκτική περιφέρεια και τρομερή επίθεση, αλλά όταν την σετάρεις κουράζει και μπλέκει μόνη της.

Ο Ολυμπιακός είχε 8/24τρ. και υπάρχει και ένα γεγονός εδώ ότι κόλλησε στην επίθεση. Καταρχάς στην Μπασκόνια πχ Παπανικολάου-Τουπάν είχαν 5τρ. στο ημίχρονο και πήγε στους 85π. Χτες είχαν 1/9 αυτοί οι δύο, ο Τίμα ακόμα δεν έχει προσφέρει, ο Μάντζαρης φοβήθηκε να σουτάρει και ο Ολυμπιακός έψαχνε στα δύσκολα λύσεις με τις παλιές καραβάνες Σπανούλη και Πρίντεζη και με τον Γκος που έχει θράσος. Και που ήταν όλοι καλοί. Ο Μιλουτίνοφ δεν πήγε καλά καθώς δεν του πήγαινε το ματς με τα αθλητικά σέντερ της ΤΣΣΚΑ. Ο Βεζένκοφ έκανε το χειρότερό του παιχνίδι, ο Τουπάν άστοχος (0/5) σε πολύ κακή βραδιά, ο Μάντζαρης δεν πήρε προσπάθειες. Ντεφορμέ ο Παπανικολάου, ο Λιντέι έδωσε λύσεις και βοήθειες στα χαμηλά σχήματα, ακόμα ψάχνεται ο Τίμα. Πάντως εν όψει ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έστειλε μηνύματα καθώς εκτός παίζει εξαιρετικά!

basketblog

Shares