Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Οι Ελληνες ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ …

Ερευνα που πραγματοποίησε το ερευνητικό αμερικανικό κέντρο Pew Research ως προς τα επίπεδα θρησκευτικότητας, κατέγραψε τις διαφορές μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη στη λίστα με τους πιο θρησκευόμενους πολίτες μεταξύ των 34 κρατών εθνών της Ευρώπης.Σύμφωνα με την έρευνα, πρώτη στη λίστα βρίσκεται η Ρουμανία με 56%, η Αρμενία με 51% η Γεωργία με 50% και η Ελλάδα με 49%. Αντίθετα, οι λαοί στους οποίους η θρησκεία διαδραματίζει απειροελάχιστη επιρροή βρίσκονται στην Εσθονία με 7%, στη Δανία και στην Τσεχία με 8%, καθώς και στη Σουηδία και το Βέλγιο με 10%.

Στην ανάλυσή του το κέντρο επισημαίνει ότι η θρησκευτικότητα καθορίζεται από το αν παρακολουθεί κάποιος θρησκευτική Λειτουργία τουλάχιστον κάθε μήνα, αν προσεύχεται τουλάχιστον καθημερινά, αν πιστεύει στον Θεό με απόλυτη βεβαιότητα και αν δηλώνει ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια για την κατάταξη.

Στην κατηγορία συχνότητας εκκλησιασμού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση, στη συχνότητα προσευχής στην 9η θέση, ενώ το 59% εκφράζει πίστη στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος.

ΑΘΗΝΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα).

Shares