Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Κίνα ΟΧΥΡΩΝΕΙ με ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ cruise τα νησιά Σπράτλι…


Η Κίνα έχει εγκαταστήσει πυραύλους κρουζ κατά πλοίων και πυραυλικά συστήματα επιφανείας – αέρος σε τρία από τα προκεχωρημένα φυλάκια που διαθέτει στη Νότια Σινική Θάλασσα…
μετέδωσε χθες Τετάρτη το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC επικαλούμενο πηγές με άμεση γνώση των αναφορών των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι εγκαταστάσεις, αν επιβεβαιωθούν, θα σημάνουν τις πρώτες αναπτύξεις κινεζικών πυραύλων στα νησιά Σπράτλι, τα οποία διεκδικούν ασιατικές χώρες μεταξύ των οποίων το Βιετνάμ και η Ταϊβάν.

Η Κίνα δεν έχει αναφέρει οποιεσδήποτε αναπτύξεις πυραύλων, όμως λέει πως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στα Σπράτλι είναι καθαρά αμυντικές και ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο έδαφός της.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Κίνα έχει αναντίρρητη κυριαρχία επί των νησιών Σπράτλι και πως οι απαραίτητες αμυντικές αναπτύξεις της γίνονται για τις ανάγκες της εθνικής ασφαλείας και δεν έχουν στόχο οποιαδήποτε χώρα.

«Αυτοί που δεν έχουν την πρόθεση να είναι επιθετικοί, δεν χρειάζεται να στενοχωρούνται ούτε να φοβούνται, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλέσθηκε το CNBC, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν πως οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν στα νησιά μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares