Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Εθνική Τράπεζα πουλά «κόκκινα» δάνεια 1,6 δισ. ευρώ…

Σε νέο κύμα πώλησης πακέτων «κόκκινων» δανείων προχωρούν οι τράπεζες, για να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους και να επιτύχουν τους στόχους για δραστική μείωση των NPEs.Μετά την επιτυχημένη πώληση από την Alpha Bank χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Jupiter) στο fund Apollo Global, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, σειρά παίρνει η Εθνική Τράπεζα, η οποία προχωρά σε πώληση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικής απαίτησης 1,6 δισ. Ευρώ, για το project Symbol.

Ο διαγωνισμός, με σύμβουλο την Morgan Stanley, αφορά περίπου 13.000 δάνεια, τα οποία έχουν εξασφαλίσεις επί 7.900 ακινήτων και το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στις 10 Δεκεμβρίου και δεσμευτικών στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Εθνική έχει ήδη πιάσει τους στόχους για τη μείωση των NPEs φέτος και ο νέος γύρος πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων να μετρήσει στις επιδόσεις πρώτου τριμήνου 2019 .

Υπενθυμίζεται ότι το fund Apollo είχε βρεθεί στην τελική ευθεία για την εξαγορά του πρώτου χαρτοφυλακίου εξασφαλισμένων NPLs, του project Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο τελικώς απέκτησε η Bain Capital έναντι 432 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι προσώρας οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων πηγαίνουν καλά για τις τράπεζες.
newmoney.gr

Shares