Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ! Η πολεμική μηχανή των ΕΔ ενεργοποιείται σήμερα…

Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη Εθνική Διακλαδική Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο “Παρμενίωνας 2018”, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Έβρο, δίνοντας την ευκαιρία στο ΓΕΕΘΑ, αλλά και στα Γενικά Επιτελεία την δυνατότητα να ελέγξουν την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και να δουν την αποτελεσματική δράση τους από κοινού σε καταστάσεις κρίσης. Η άσκηση Παρμενίων θα είναι μια καλή ευκαιρία για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντα και κυριαρχία της χώρας μας.Παίρνει μπρος σήμερα, η πολεμική μηχανή των Ενόπλων Δυνάμεων με τις Ελληνικές Δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεχή συναγερμό σε όλη την Ελλάδα. Για ακόμη μια χρονιά, η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της θα δείξουν από τι είναι φτιαγμένες και το τι μπορούν να κάνουν.

Ειδικές Δυνάμεις, Στρατός Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία για μια εβδομάδα θα επιχειρούν συντονισμένα από κοινού, προσομοιώνοντας συνθήκες πολέμου και πραγματικής μάχης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε φίλους και εχθρούς, γνωστοποιώντας σε όλους το πάθος και την ικανότητα τους να πολεμήσουν και να αμυνθούν την ακεραιότητα της χώρας μας απέναντι σε κάθε εχθρό με πάθος, αφοσίωση, θάρρος, πίστη και αυταπάρνηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο τελικό στάδιο της άσκησης όπου για πρώτη φορά σε άσκηση Παρμενίωνα, θα πραγματοποιηθεί διάβαση ευκαιρίας του ποταμού Νέστου σε τρεις φάσεις:

1) Διάβαση
2) Επίθεση στην πεδιάδα
3) Βολές στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης με άρματα από δυο ταξιαρχίες την 24η και την 25η

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, παραμονές της τελικής φάσης την Πέμπτη το βράδυ, στο πεδίο ευθύνης της 16ης Μεραρχίας Πεζικού είναι προγραμματισμένη νυχτερινή άσκηση με την πραγματοποίηση αντεπίθεσης και νυχτερινής εξάλειψης προγεφυρώματος.

Το Σάββατο ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, θα είναι στη Θάσο για να δει άσκηση εθνοφυλάκων του ΤΕΘ Καβάλας στο Πεδίο Ασκήσεων Βολής Θάσου με αντικείμενο εξάλειψη ασύμμετρων απειλών.

Την Κυριακή στο Δέλτα Έβρου, θα επιχειρήσουν στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων 2018, μια μόναδα προκαλύψεως και το ΤΕΘ Φερρών με σενάριο την εξασφάλιση συνόρων και επιτήρησης στις Καλύβες στο Δέλτα του Εβρου.

Φέτος, είναι επίσης η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθούν τόσες πολλές εκπαιδευτικές δράσεις εντός του Παρμενίωνα. Υπάρχει μέγιστη κινητοποίηση και είναι χαρακτηριστικό ότι θα κληθούν περίπου 5000 έφεδροι με φύλλα ατομικής προσκλήσεως.

Η άσκηση Παρμενίων 2018

Η άσκηση Παρμενίων 2018, όπως και κάθε χρόνο θα είναι μια άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων, η οποία θα διεξαχθεί από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Από ότι φαίνεται δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι στην τελική φάση της φετινής άσκησης Παρμενίων 2018, θα δώσει το παρόν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς θα υποδεχθεί στην Ελλάδα τον Γερμανό ομόλογο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Ο σκοπός της άσκησης
α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Σίγουρα, η μεγάλη αυτή στρατιωτική άσκηση του συνόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα χρησιμοποιηθεί και ως μια επίδειξη ισχύος, ετοιμότητας και επαγρύπνησης της Ελλάδας προς μια και ολοένα πιο προκλητικής, τον τελευταίο καιρό, Τουρκίας, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να διατυμπανίζει τις δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της σε Συρία και Ιράκ, αλλά και των προόδων της Αμυντικής της Βιομηχανίας.

onalert
Shares