Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αρχίζει το ΜΟΥΝΤΙΑΛ! Ρωσία-Σαουδική Αραβία ανοίγουν την αυλαία της διοργάνωσης…


Ακριβώς 1432 ημέρες μετά το γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση που οδήγησε τη Γερμανία να προσθέσει το τέταρτο αστέρι στη φανέλα της…
Ρωσία και Σαουδική Αραβία θα παραταχθούν απόψε (18:00-ΕΡΤ1) στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι», στην πρεμιέρα ενός ακόμα Παγκοσμίου Κυπέλλου, με στόχο να γράψουν ιστορία…

Αμφότερες οι ομάδες πάντως έχουν τα… θεματάκια τους, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την αγωνιστική τους κατάσταση. Οι οικοδεσπότες, για παράδειγμα, δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στα επτά τελευταία παιχνίδια τους, με την τελευταία τους επιτυχία να… απαντάται τον περασμένο Οκτώβρη κόντρα στη Νότια Κορέα! Την ίδια ώρα, ο αντίπαλός τους έχουν ηττηθεί σε τρία φιλικά ματς στη σειρά, αν και είχαν απέναντι τους ομάδες όπως η Ιταλία το Περού και η -κάτοχος του τροπαίου- Γερμανία.

Τόσο η Ρωσία, όσο και η Σαουδική Αραβία, επίσης, ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο Μουντιάλ και τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης με το… δεξί, προκειμένου να δώσουν τέλος σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό σερί που «τρέχουν» στα τελικά Παγκοσμίων Κυπέλλων: η «σμπορνάγια» έχει να κερδίσει από την διοργάνωση του 2002, ενώ η τελευταία φορά που πανηγύρισαν τα «πράσινα γεράκια» ήταν το… 1994!

Παρά το γεγονός ότι η δημόσια κριτική για τον Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ και τους παίκτες του είναι έντονη, λόγω της κακής αγωνιστική εικόνας, εκείνοι ελπίζουν ότι θα δείξουν τις… αρετές τους και θα πάρουν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Πέρασαν, άλλωστε, μια ήσυχη εβδομάδα, στη «βάση» τους στο Νόβογκορσκ, μακριά από την… βαβούρα της Μόσχας και δείχνουν έτοιμοι να τα καταφέρουν.

Ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι, στον αντίποδα, ξέρει ότι η χώρα που εκπροσωπεί προσβλέπει στο θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να αποδείξει την εξέλιξη που έχει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι δεν είναι επ’ ουδενί το φαβορί για να τα καταφέρουν, εξ ου και αναμένεται να παραταχθούν… επιφυλακτικά. Περιμένοντας να φτιάξουν το αγωνιστικό τους πλάνο ανάλογα με το πώς θα παίξει και ο αντίπαλος.

Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι ουδέποτε διοργανώτρια ομάδα έχασε σε εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον απολογισμό να είναι έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Πιθανές 11άδες:
Ρωσία: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουντριάσοβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ζόμπνιν, Κουζιάεβ, Νταζγκόεβ, Σαμέντοβ, Γκολόβιν, Σμολόβ.
Σαουδική Αραβία: Αλ Μαγιούφ, Χουσάουι, Χοσάουι, Σαχράνι, Αλ Μπαρίκ, Οτίφ, Αλ Φαράζ, Αλ Σιρί, Αλ Γιασίμ, Αλ Ντοσαρι, Αλ Μολάντ.
sport-fm.gr

Shares