Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν-Μακρόν! Τι συζητήθηκε…

Η Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Εμανουέλ Μακρόν.Ο πρόεδρος της Ρωσίας, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, με τους δύο ηγέτες να συζητούν μια σειρά διμερών θεμάτων, όπως δήλωσε πηγή της τουρκικής προεδρίας σε ομάδα δημοσιογράφων.

«Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την θετική πορεία της ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους όσον αφορά στη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα. Οι πρόεδροι συζήτησαν για τα τελευταία γεγονότα στην Συρία και τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις της Αστανά» δήλωσε η πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Μακρόν
Νωρίτερα, ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, για την κατάσταση στη Συρία.Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε την σημασία που έχει η διεθνής βοήθεια για την αποκατάσταση των υποδομών της χώρας.

«Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση στην Συρία οι δύο ηγέτες εξήραν την ρωσο-γαλλική επιχείρηση αποστολής και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της συριακής επαρχίας Ανατολική Γούτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Εκτός των άλλων ο Πούτιν υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την αποκατάσταση των κοινωνικο-οικονομικών υποδομών της Συρίας, καθώς και η επιστροφή των προσφύγων στους τόπους όπου ζούσαν μόνιμα. Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συζητήθηκαν και μερικά άλλα θέματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares