Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!Ντροπή… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση ανάληψης ευθύνης για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ανήρτησαν αντιεξουσιαστές σε γνωστή ιστοσελίδα του “χώρου”.
Στο κείμενο, που αναρτήθηκε στο indymedia, αναφέρουν πως η επίθεση έγινε ως ένδειξη αντίστασης στην φασιστική στάση της εκκλησίας. Η επίθεση είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης (06.03.2018).

«Σήμερα τα ξημερώματα 6/3 τοποθετήσαμε εκρηκτικους μηχανισμους στο επισκοπειο Μητροπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως ως ένδειξη αντίστασης στην φασιστική στάση που δείχνει η εκκλησία και συμπάθεια που έχει σε φασιστικα μορφώματα όπως Χρυσή Αυγή κ.α

Φασιστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες!

Αναρχικοι/ες»

Η εμπρηστική επίθεση
Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία περιορίστηκε σε εξωτερικό τμήμα των εγκαταστάσεων και σβήστηκε από την Πυροσβεστική. Σημειώθηκαν μικρές υλικές φθορές στην είσοδο των Γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης.

Αστυνομικοί συνέλλεξαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση. Η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά που προκλήθηκε από τις εκρήξεις περιορίστηκε στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου και έσβησε λίγα λεπτά μετά την άφιξη της Πυροσβεστικής. Επί τόπου έφτασαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Εικόνες από την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Μητρόπολης

Αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν υπολείμματα από τέσσερα γκαζάκια υγραερίου. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Βίντεο από το σημείο που έσκασαν τα γκαζάκια

Πηγή: life-events.gr, thestival.gr, newsit – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Shares