Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ και ΘΡΑΣΟΥΣ; Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…

Περίπου 20 άτομα έφτασαν μέχρι την είσοδο με ορισμένα εξ αυτών να μπαίνουν και στο προαύλιο χωρίς να γίνουν αντιληπτά – Πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα – Όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν προσαχθεί στην ΑσφάλειαΣε νέα επίδειξη θράσους προχώρησαν μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία το πρωί της Δευτέρας κατάφεραν να περάσουν μέχρι και το προαύλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Κατά πληροφορίες την ομάδα των μελών του Ρουβίκωνα αποτελούσαν περίπου 20 άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια από τα μέλη του Ρουβίκωνα εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι την ώρα εκείνη στο κτήριο εμπαιναν και αστυνομικοί υπάλληλοι, μπήκαν στο προαύλιο και πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας. Άμεσα σήμανε συναγερμός, έκλεισαν οι πύλε εισόδου στο υπουργείο και αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή των μελών του Ρουβίκωνα.

Μετά την προσαγωγή, τα μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε υπουργείο, καθώς στις 17 Νοεμβρίου του 2017 μέλη της ομάδας είχαν κάνει «ντου» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε μακροσκελές κείμενό της με τίτλο «Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα γράφει ότι «η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες» προσθέτοντας ότι «η απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλα τα τεράστια σημαινόμενα και διακυβεύματα που περιέχει για το συμβολικό κύρος της κοινωνικής αντίστασης αλλά και των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων για όλους, που πάλι απειλούνται. Ο Δημήτρης πρέπει να μας έχει όλους μαζί του τη στιγμή που αποφάσισε να προτάξει για μια ακόμη φορά το σώμα του – το μόνο όπλο που αυτή τη στιγμή διαθέτει – για να τα υπερασπιστεί».

Παράλληλα καλούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την Τρίτη, την ημέρα κατά την οποία δικάζονται μέλη του Ρουβίκωνα για επιθέσεις της ομάδας.
protothema

Shares