Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με ΑΛΑΦΟΥΖΟ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ! Τι συμβαίνει με την ΑΜΚ στα 20 εκατ. ευρώ;..

Την Πέμπτη (23/8) ολοκληρώνεται τυπικά η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα συζητηθεί στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής (24/8, 11:30).Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο Γιάννης Αλαφούζος κάλυψε την ΑΜΚ στο σύνολό της, τροχοδρομώντας τη συμφωνία με τον Ταϊλανδό επενδυτή, της οποίας υπήρξε από τις 6 Ιουλίου προαπαιτούμενο. Το ποσό αντιστοιχεί σε αποπληρωμή χρεών και χρηματοδοτήσεις που έγιναν από τον πρώην πρόεδρο το τελευταίο διάστημα.

Με γνώμονα τη δήλωσή του από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2017, ότι θα καλύψει παθητικό της εταιρείας έως το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, αυτά είναι και τα τελευταία χρήματα που έβαλε ο Αλαφούζος. Κάτι που χαρακτηρίζει μονόδρομο την επισημοποίηση του deal με τον Πιεμπονγκσάντ, για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου σε οικονομικό επίπεδο.

Όσον αφορά το από εδώ και πέρα… Ανάμεσα στις δύο πλευρές, εφόσον τηρηθεί πράγματι το προσχέδιο παράδοσης-παραλαβής, αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών, το οποίο θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ΑΜΚ που θα προκηρυχτεί. Με τον τρόπο αυτό βεβαιώνεται η χρηματοδότηση της ΠΑΕ, με το έγγραφο των δύο πλευρών να ενεργοποιείται μονάχα με την κάλυψη της Αύξησης από τον Ασιάτη επενδυτή και το fund του.
sportime

Shares