Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΩΣ στο Φανάρι ο Γαβρόγλου! “ΒΡΑΖΕΙ” το Οικουμενικό Πατριαρχείο ΚΑΤΑ Τσίπρα-Ιερώνυμου…

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως από την εν κρυπτώ συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα, με τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να σπεύδει στο Φανάρι, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.Παρόλο που το υπουργείο κάνει λόγο για «για προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση», το ταξίδι του υπουργού Παιδείας έρχεται λίγες ώρες μετά την κλήση της προξένου της Ελλάδας για εξηγήσεις στο Πατριαρχείο επί της συμφωνίας.

Η συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (10/11/2018) στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι.

Υπενθυμίζεται πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένο, για τα όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη (06/11/2018) μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές από το Φανάρι σημείωναν χαρακτηριστικά πως το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση για την επικείμενη συμφωνία.

Εξηγήσεις κι από τη Γενική Πρόξενο
Η δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έγινε ακόμη πιο φανερή μετά τη διαρροή πληροφοριών ότι την Παρασκευή συναντήθηκε στο Φανάρι ο κ. Βαρθολομαίος με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου.

Από καμιά πλευρά δεν υπήρξε διαρροή των θεμάτων που συζητήθηκαν, ωστόσο η συγκυρία της συνάντησης, με πρωτοβουλία του Φαναρίου, δείχνει ότι το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε σίγουρα τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία της Εκκλησίας με την ελληνική κυβέρνηση.
newsbomb.gr

Shares