Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μπήκαν τα πρώτα Συριακά στρατεύματα στο Αφρίν! ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όλα… (ΒΙΝΤΕΟ)


Πριν από λίγα λεπτά τα Κουρδικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ανέφεραν πως μόλις τώρα ξεκίνησαν τα Συριακά Στρατεύματα να εισέρχονται στο Αφρίν, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον πόλεμο της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το NRT τα Συριακά στρατεύματα κατευθύνονται στις περιοχές όπου οι Κούρδοι δέχονται επίθεση από τον εισβολέα Τουρκία.
Οι Τούρκοι χθες ανέφεραν ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει την επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς», ούτε ακόμη και ο Συριακός Στρατός.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και γενική σύρραξη στη Βόρεια Συρία.

“Εκατοντάδες μαχητές μπήκαν στην περιοχή του Αφρίν την Τρίτη το απόγευμα”, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Ράμι Αμπντλ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας είπαν χθες ότι οι δυνάμεις του Άσαντ θα κατευθυνθούν στο Αφρίν για να «ενταχθούν στην αντίσταση ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα», σήμερα αυτό επιβεβαιώθηκε.

Να σημειώσουμε ότι οι Σύριοι που φτάνουν στο Αφρίν δεν έρχονται επισήμως ως στρατός της Συρίας, αλλά ως εθελοντές, καθώς υπάρχει συμφωνία Συρίας-YPG που απαγορεύει στον Συριακό στρατό να εισέλθει.

Shares