Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ! Κάτι συμβαίνει με το στράτευμα…


Εμφύλιος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά από τα όσα συμβαίνουν στο Σκοπιανό και τις δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.
Ο τέως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ενοχλήθηκε από την επιστολή-απάντηση του ΓΕΕΘΑ για τι δηλώσεις Μπαρμπαρούση και αναρωτήθηκε: «Με ποια αρμοδιότητα επενέβαινε το ΓΕΕΘΑ στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αφού είχε καλυφθεί το θέμα με ανακοινώσεις και ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου;».

Σε απάντηση στις δηλώσεις του αυτές το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προχώρησε σε αντίποινα αποσύροντας το 1/4 της προσωπικής του φρουράς στις Βρυξέλλες, κάτι που προκάλεσε εκ νέου της οργή του κ. Κωσταράκου.

Έτσι, σε νέα του απάντηση κατηγόρησε για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» το νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη, και τον Αρχηγό του ΓΕΝ. Ν.Τσούνη, για τους οποίους αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ τους ιδιαίτερα υψηλούς στόχους επιχειρησιακής ετοιμότητας που έθετα και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί».

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη κόντρα και εκνευρισμός στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κι αυτό είναι λογικό αφού βράζουν για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και δεν δικαιούνται καν να πουν τη γνώμη τους. Θα πρέπει να πρυτανεύσει άμεσα η λογική και να ξεπεραστούν οι εντάσεις καθώς οι εποχές που ζούμε μας επιβάλλουν να είμεθα ενωμένοι…

Shares