Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Είπαν «όχι» στην Τουρκία για την έκδοση του δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά…

Η Τουρκική κυβέρνηση τον εκζητά τον Τουργκούτ Καγιά για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής φυλάκισης μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωσηΤελικά δεν εκδίδεται στις Τουρκικές αρχές ο δημοσιογράφος και ιστορικός της γείτονας χώρας, Τουργκούτ Καγιά μετά από απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, «νέκρωσε» την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του 45χρονου Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο παράδοσής του στην Τουρκική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης η τελική απόφαση για μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά ήταν μονόδρομος για τον Σταύρο Κοντονή, καθώς στο μεταξύ του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο από την Επιτροπή Ασύλου.

Η Τουρκική κυβέρνηση τον εκζητά τον Τουργκούτ Καγιά για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής φυλάκισης μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.

Αρχικά συνελήφθη στα μέσα Απριλίου του 2015 μαζί με άλλους τρεις Τούρκους σε μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά μελών της ΑΤΙΚ, της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη. Απελευθερώθηκε και συνελήφθη εκ νέου τον περασμένο Φεβρουάριο από τις ελληνικές αρχές ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Shares