Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Αποχωρεί κι ΕΠΙΣΗΜΩΣ το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής…


Τη λήξη ενός προαναγγελθέντος γάμου με το Κίνημα Αλλαγής επισφράγισε το απόγευμα η ψηφοφορία στο Ποτάμι.
Τα αποτελέσματα της κάλπης ήταν συντριπτικά υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος, καθώς 97 στελέχη ψήφισαν διαζύγιο έναντι 16 που ήθελαν να συνεχιστεί η κοινή πορεία με το ΚΙΝΑΛ και 5 έριξαν λευκό.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων

Νωρίτερα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του ανέφερε, κατά πληροφορίες, ότι είναι “υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εξηγώντας την αρχική υποστήριξη στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις.

Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε, αυτό δεν έγινε πράξη. Γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως επισήμανε.

Επειδή, σύμφωνα με την πλειοψηφία των στελεχών του, το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι η επιλογή των χωριστών δρόμων είναι καλύτερη από αντάρτικο στο εσωτερικό. Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο και για το Κίνημα Αλλαγής και για το Ποτάμι, όπως συμπλήρωσε.
Το Ποτάμι… κυλάει αλλού

Μόλις τρεις μήνες διήρκεσε ο πολιτικός γάμος με το ΚΙΝΑΛ, αφού το ιδρυτικό συνέδριο του νεοπαγούς φορέα της κεντροαριστεράς πραγματοποιήθηκε μόλις πριν 90 ημέρες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με την Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε τους λόγους που επιλέγει την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Παράλληλα, μετέφερε στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ότι είναι προς το κοινό όφελος να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο συναινετικό διαζύγιο, κι ο ίδιος δεν προτίθεται να προκαλέσει εντάσεις ή να ευνοήσει πόλεμο ανακοινώσεων.

Αφορμή του διαζυγίου ήταν το θέμα της Συμφωνίας για το Σκοπιανό, καθώς η μεν Φώφη Γεννηματά είναι αντίθετη, ενώ ο πρόεδρος του Ποταμιού έχε διαφορετική προσέγγιση.

Στο μήνυμά του το μεσημέρι στην συνεδρίαση των στελεχών του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εμμέσως πλην σαφώς, έδωσε το στίγμα των της επόμενης ημέρας, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας προς τις λοιπές δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.
newsit.gr

Shares