Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δολοφονία Βούλα: Ο εκτελεστής του Γ. Μακρή – Πόσο κόστισε το συμβόλαιο θανάτου…

Συμβόλαιο θανάτου με εκτελεστή κατά πάσα πιθανότητα από το εξωτερικό, ήταν η δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το βράδυ της Τετάρτης στο Πανόραμα Βούλας. Οι κάμερες ασφαλείας των σπιτιών της γειτονιάς του άτυχου «Αυστραλού», έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δολοφόνου ο οποίος περπατώντας πλησίασε τον Μακρή και τον σκότωσε με έξι σφαίρες.Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο εκτελεστής να έχει φύγει από την Ελλάδα, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις με τους ψυχρούς δολοφόνους οι οποίοι σκοτώνουν, παίρνουν την αμοιβή τους και εξαφανίζονται. Οι αρχές φέρεται να αναζητούν έναν άνδρα βραχύσωμο γύρω στο 1,70 που φορούσε σκούρα ρούχα και τζόκει. Κρατώντας το πιστόλι, περίμενε τον Μακρή να βγει από το σπίτι του και να μπει στο αυτοκίνητο. Θα πήγαινε σε εγκαίνια νέας επιχείρησης που άνοιξε στη Λ. Βουλιαγμένης. Ο εκτελεστής πλησιάζει ψύχραιμος τον επιχειρηματία και του ρίχνει συνολικά έξι σφαίρες.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις του, αλλά προφανώς έχει πάρει τις προφυλάξεις του και δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του. Οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι σε κάποια γωνία τον περίμενε και συνεργάτης του. Ο εκτελεστής, διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Την ίδια ώρα, οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά κι άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός του.

Εχοντας πείρα από συμβόλαια θανάτου, στη ΓΑΔΑ πιστεύουν ότι ο δράστης έχει φύγει. Παλαιότερες υποθέσεις εμπλέκουν εκτελεστές που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Αλβανία, την Τσετσενία και γενικά χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Είναι οι λεγόμενοι δολοφόνοι – «τουρίστες» οι οποίοι εμφανίζονται στην Ελλάδα λίγο πριν από τις εκτελέσεις για να προβούν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, να παραλάβουν οπλισμό, να υλοποιήσουν την ενέργεια και να επιστρέψουν αεροπορικώς στην έδρα τους, έχοντας με κάποιον τρόπο πληρωθεί προκαταβολικά.

Το κοστολόγιο για μια δολοφονία ξεκινά από 10.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 50.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, στην Παλλήνη το 2017 έγινε από ολόκληρη ομάδα. Ενας δολοφόνος με 9άρι πιστόλι και δύο ή τρία άτομα ως υποστηρικτική ομάδα.

Οι έρευνες

Οι έρευνες στρέφονται στο ευρύτερο περιβάλλον του 46χρονου,αλλά και στις επιχειρηματικές κινήσεις του. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ οι αστυνομικοί δεν συνδέουν την υπόθεση με αυτήν που προηγήθηκε ένα βράδυ πριν στον Πειραιά. Ερευνάται το σκοτεινό παρελθόν του νεκρούς, κυρίως στην Αυστραλία, αλλά και οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Φέρεται να προσέφερε υπηρεσίες ασφαλείας στη Μύκονο κι εκεί στρέφονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald το θύμα είχε φυλακιστεί το 2005 μετά την καταδική του σε 2 χρόνια και τρεις μήνες για εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση κλοπιμαίων.

Ο επιχειρηματίας με το παρατσούκλι «Αυστραλός», ήταν συνεταίρος σε κλάμπ στην Oxford Street όσο ζούσε στη χώρα, μαζί με οικογένεια του υποκόσμου, τους Ιμπραχίμ. Οι δρόμοι των δύο οικογενειών φέρονται να χώρισαν το 2007 μετά τη χρεoκοπία του κλαμπ, ενώ δυο χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του Φάντι Ιμπραχίμ.

Σύμφωνα με το news.com.au, το 2011 ο πατέρας του 46χρονου είχε κατηγορηθεί για κατοχή λαδιού αμφεταμίνης από το οποίο θα παρασκεύαζαν το ναρκωτικό ICE και η αξία της ποσότητας θα έφτανε τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Ο πατέρας απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες όταν ο άλλος του γιος, παραδέχθηκε ότι είχε παραπλανήσει τον πατέρα του για να μεταφέρει τα ναρκωτικά.

Το 2013 δικαστήριο του Σίδνεϊ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, καθώς δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη όπου κατηγορείτο ότι οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα οδήγησης.

 

Πηγή: tanea.gr

Shares