Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Διαβάστε! Πότε είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ για την υγεία οι τηγανιτές πατάτες…

Μια ουσία σε πολλούς άγνωστη το ακρυλαμίδιο, είναι μια καρκινογόνος ουσία η οποία παράγεται όταν αμυλούχες τροφές όπως ψωμί ή πατάτες κ.α ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.Η διαδικασία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, που ισχύει από σήμερα, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Οι πιο μικρές και τραγανιστές πατάτες είναι οι πιο γευστικές –αλλά και οι πιο ανθυγιεινές. Ο λόγος; περιέχουν ακρυλαμίδιο. Η ουσία πιστεύεται ότι προκαλεί καρκίνο και βρίσκεται σε προϊόντα πατάτας…

Δείτε εδώ σε ποια άλλα τρόφιμα περιέχεται.

Shares