Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Δημοσίευμα ΣΟΚ για τον νεκρό Κατσίφα: Είχε την υποστήριξη Ελλήνων στρατιωτών…

Ως «παραστρατιωτικός εξτρεμιστής» χαρακτηρίζεται ο Έλληνας ομογενής της Αλβανίας, Κωνσταντίνος Κατσίφας, από δημοσίευμα του αλβανικού Τύπου.Το προκλητικό άρθρο δημοσιεύεται στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΝΤΙΤΑ, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις ενός Αλβανού ιστορικού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «ο Κατσίφας ήταν μέλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο χθεσινό επεισόδιο είχε την υποστήριξη και άλλων Ελλήνων στρατιωτών. Γνωρίζω εδώ και 6 χρόνια για την εξτρεμιστική του δράση».

Με τίτλο «ο παραστρατιωτικός εξτρεμιστής ανοίγει πυρ εναντίον της Αστυνομίας, τον σκοτώνει η RENEA», το άρθρο αναφέρεται στο συμβάν και χαρακτηρίζει τον νεκρό ως «προβληματικό άτομο».

«Ο Κατσίφας, προβληματικό άτομο, ήρθε πριν μία εβδομάδα στην Αλβανία, οργάνωσε το καθετί, εξοπλίστηκε και φόρεσε στρατιωτική στολή. Οι αστυνομικοί γλύτωσαν από τις σφαίρες, τον καταδίωξαν με ελικόπτερο και drone. Περικυκλώθηκε από τη RENEA, εξουδετερώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μερικοί από τους κατοίκους του χωριού, έχουν υπόνοιες ότι ο Κατσίφας μπορεί να είχε σχεδιάσει την επίθεση», γράφει η εφημερίδα, η οποία, με βάση και παλιότερες δημοσιεύσεις της, παράγει ως επί των πλείστων fake news.

Shares