Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Δήλωση που προκαλεί ΤΡΟΜΟ: “O ISIS ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ στο εξωτερικό παρά την ΗΤΤΑ του”…

Οι τρομοκρατικές ομάδες που έχουν κατατροπωθεί στη Συρία δημιουργούν δίκτυα προσλήψεων και κρυφούς θύλακες τρομοκρατίας σε άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.“Έχοντας υποστεί μια στρατιωτική ήττα στη Συρία, οι τρομοκρατικές ομάδες δημιουργούν νέες βάσεις, δίκτυα προσλήψεων και εστίες τρομοκρατίες σε άλλες χώρες, ενώ εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τη την πόλωση της διεθνούς κοινότητας” ανέφερε σε συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

“Οι δυνατότητες των εγκληματικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ να αναπληρώνουν τακτικά τις χρηματοδοτήσεις τους έχουν υπονομευθεί σοβαρά”, δήλωσε.

Ωστόσο τόνισε στη συνέχεια ότι η αντίσταση των τρομοκρατών «δεν έχει σπάσει εντελώς». “Ένας από τους λόγους είναι η συνεχιζόμενη εξωτερική υλική υποστήριξη για τους μαχητές, όπως υλικό πολέμου από το εξωτερικό.

Οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες εμποδίζουν την καθιέρωση πραγματικού συντονισμού της παγκόσμιας κοινότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, προσέθεσε.

“Παρά την σημαντική επιτυχία στην καταπολέμηση του ISIS και άλλων ομάδων, οι τρομοκράτες εξακολουθούν να αποτελούν τη σοβαρότερη απειλή για όλες τις χώρες”, ανέφερε.

Εκμεταλλευόμενοι τις ρευστές ισορροπίες στην περιοχή διαφοροποιούν τις πηγές χρηματοοικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης των δραστηριοτήτων τους, μεταξύ άλλων μέσω των δεσμών με καρτέλ ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα”.
onalert.gr

Shares