Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

(Γ)ΚΟΡΝΑ! Τα μεγάλα ΛΑΘΗ μας στο Σκοπιανό ζήτημα…


Δεν φτάνει ότι άκαιρα και κακώς ανοίξαμε το “Σκοπιανό” ζήτημα -από σκοπιμότητες, αφέλεια, ή καθ’ υπαγόρευση ισχυρών “φίλων και συμμάχων” μας; -αλλά και οι χειρισμοί μας είναι άκρως επιπόλαιοι και ασύμβατοι με την σοβαρότητα του.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται η πλήρης περιφρόνηση της γνώμης των πολιτών από μέρους των κρατούντων.
Θυμίζω:
– Ο κος Πρωθυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου του … “Μακεδονικού” Πρακτορείου Ειδήσεων, απάντησε ως εξής:
“Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της “Γκόρνα Μακεντόνια”. Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μια 25ετία, να μην πω μετά τον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το “Γκόρνα Μακεντόνια”. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο.
– Οι Υπουργοί Εξωτερικών ισχυρίζονται ότι καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί ένας έ ν τ ι μ ο ς σ υ μ β ι β α σ μ ό ς (;).
– Ο δικός μας ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων δήλωσε: “Πρότεινα 5 ονομασίες με επικρατέστερη το Γκόρνα Μακεντόνια”.
– Τα ογκωδέστατα δύο συλλαλητήρια εναντίωσης.
– Αμετακίνητοι οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ (άριστα πράττουν) στο ΌΧΙ τους.
– Τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των συνελλήνων δεν δέχεται την συμπερίληψη στην ονοματοδοσία του όρου “Μακεδονία”. Ούτε ως πάνω, κάτω, βόρια, νότια, ανατολική, δυτική, παλαιά, νέα ή Άνω =Γκόρνα που επέλεξε (ως φαίνεται) ο ΣΥΡΙΖΑ. (Σ.Σ Αλήθεια ποιόν ρώτησε; Ποιός της έδωσε τέτοια εντολή; Πάντως όχι ο λαός μας!
– Είναι λυπηρό ο Κυβερνήτης, ο Υπουργός Εξωτερικών και αρκετοί άλλοι να αγνοούν ότι το Gorna /Άνω εμπεριέχει αλυτρωτισμό – ορθότερο: επεκτατισμό … εξ ορισμού (για την περιοχή κυρίως της Βορειοδυτικής Μακεδονίας από την Εγνατία οδό και πάνω).
– Αρκετοί (μεταξύ των οποίων ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ) θεωρούν πως ο κος Πρωθυπουργός έκανε … αστειάκια. Αυτό κατάλαβαν; Το “Γκόρνα Μακεντόνια” όμως το εισηγήθηκε και ο δικός μας Υπουργός.

Άρα δεν πρόκειται ούτε για αστειάκι ή παρανόηση, ούτε κάτι που “ξέφυγε” ή “αλλιώς το εννοούσε”.
Αφού λοιπόν ο κάθε αξιωματούχος ή μη, δίνει μια εξήγηση, γιατί όχι και εγώ, ο οποίος, υποτίθεται πως είμαι σχολιογράφος και χιουμορίστας; “Μήπως οι ταγοί μας ήθελαν να πουν: Αντί Γκόρνα, κόρνα ; ένα είδος σαλπίσματος – κόρνας ή βούκινου – ώστε να ακουστεί παντού η διαλάληση της εντιμότητας των εξουσιαστών μας;
– Επιδιώκουν οι δικοί μας άραγε να “γίνουμε …βούκινο” με ασύμφορες, για την Ελλάδα, αναφορές όπως ότι εδώ και 25 χρόνια ή και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο “Μακεδόνες” τους λένε όλοι;
– Είναι Μακεδόνες , φαίνονται, και αναγνωρίζονται. Συνεπώς εμείς τι παριστάνουμε; Τους έντιμους και ασυμβίβαστους πατριώτες οι οποίοι εκτίθενται προσπαθώντας να πρωτοτυπήσουν , να ξεχωρίσουν, να κάνουν τους ξύπνιους;
Στο κάτω , κάτω της γραφής δεν μας πέφτει λόγος. Τι είμαστε δηλαδή; Οι … άμεσα ενδιαφερόμενοι, ή οι επίγονοι του Μ. Αλεξάνδρου;
– Τι θα πει “Δεν προκρίνω το Γκόρνα; Μπορεί οι ΥΠΕΞ να συμφωνήσουν κάτι άλλο”; Μετακύλιση ευθυνών.
Φαίνεται /αποκαλύπτεται πως τρείς άνθρωποι : Ο Πρωθυπουργός μας – ΠΟΝΤΙΟΠΙΛΑΤΙΚΑ – ο ΥΠΕΞ μας και ο σκοπιανός ομόλογός του, θα αποφασίσουν (;) τελικά, σε στενό, δημοκρατικό, οικογενειακό κύκλο (!).

ΥΓ ” Άνω -Γκόρνα, Κάτω – Γκόρνα, ποιανού θα ‘ναι τελικά;
Άιντε φέρτε ένα βούκινο, μια κόρνα και σαλπίστε δυνατά.
Διατυπανίστε, κάντε τα βούκινο, όλα αυτά:
ότι (υπο)κύψατε έντιμα και αντεθνικά!”

Shares