Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ΟΠΛΟ που βλέπουμε μόνο σε ταινίες…

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένεται να έχει στη διάθεση του λέιζερ τα οποία θα μπορούν να χτυπούν drones από μακριά, τεχνολογία που έχουμε δει σε πολλές ταινίες του Hollywood.

Την Πέμπτη, το Ναυτικό των ΗΠΑ χορήγησε στη Lockheed Martin Corp. . μια σύμβαση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη ενός συστήματος λέιζερ υψηλής ισχύος που θα ενσωματωθεί σε έναν καταστροφέα μέχρι το 2020.

«Τα συστήματα όπλων με λέιζερ είναι επιθυμητά εδώ και δεκαετίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Rob Afzal, ανώτερος συνεργάτης του Lockheed Martin. «Ένα από τα κομμάτια που λείπουν για την πραγματική ανάπτυξη όπλων λέιζερ, ήταν ότι δεν είχαμε πραγματικά ένα λέιζερ που ήταν αρκετά ισχυρό, αρκετά μικρό και αρκετά αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

Στο μέλλον, τα λέιζερ πιθανότατα θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο, δεδομένου του χαμηλότερου κόστους τους σε σχέση με τους πυραύλους. Με την πάροδο του χρόνου, τα λέιζερ μπορεί να εξελιχθούν σε μεγαλύτερα όπλα που θα μπορούσαν να στοχεύουν βαλλιστικούς πυραύλους και αεροσκάφη.

Το νέο σύστημα το οποίο επεξεργάζεται το Πολεμικό Ναυτικό ονομάζεται Helios και έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει και να καταστρέφει μικρά, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ή σκάφη που προσεγγίζουν ένα πλοίο.
(πληροφορίες από bloomberg.com)

Shares