Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Βόμβα» Καμμένου: Το Σκοπιανό πέρασε για να πάρουμε ανταλλάγματα στο χρέος…

«Βόμβα» για το Σκοπιανό, έριξε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος είπε πως θα υπάρξουν ανταλλάγματα για το χρέος. Όπως είπε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, στο εσωτερικό του κόμματος συζητήθηκε πολύ το ζήτημα της συμφωνίας, και αποκάλυψε πως οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν όταν τους αποκαλύφθηκε πως θα υπάρξουν οικονομικά ανμταλλάγματα.Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμμένο, συζητήθηκε έντονα στην κοινοβουλευτική ομάδα, το ενδεχόμενο πρότασης μομφής στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, καθώς, όπως είπε, αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να μην υπογραφεί η συμφωνία και να μην πέσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, παρά το γεγονός πως υπήρχαν και άτομα που υποστήριζαν την συμφωνία αλλά και βουλευτές που ήταν σκεπτικοί, οι όποιες αντιδράσεις, κάμφθηκαν μετά από βεβαιώσεις που έλαβαν πως η συμφωνία περνά προκειμένου η η Ελλάδα να έχει οικονομικά ανταλλάγματα όπως το χρέος, αλλά και για να κυλήσει ομαλά το Eurogroup του Ιουνίου.

Ωστόσο, με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, διέψευσε τον Δημήτρη Καμμένο, λέγοντας πως τα παραπάνω δεν ειπώθηκαν ποτέ. «Ο Δημήτρης προσπαθεί να καλύψει τις πράξεις του», είπε.

Εικόνα διάλυσης στους ΑΝΕΛ
«Φυλλορροούν» οι ΑΝ.ΕΛ. μετά το «όχι» του Πάνου Καμμένου στην πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. Ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα μετρά μέχρι στιγμής ένα βουλευτή λιγότερο, ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και πολλά μεσαία στελέχη και πολιτευτές που επιλέγουν τη «φυγή» μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια υπό τις ευλογίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τους ΑΝ.ΕΛ. το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Δημήτρης Καμμένος στη διάρκεια της ψηφοφορίας έκανε το σταυρό του, έβαλε το χέρι στην καρδιά και είπε «ναι». Σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε γνωστή η διαγραφή του βουλευτή Β’ Πειραιά από το κόμμα, ενώ μέσω Διαδικτύου ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον Πάνο Καμμένο: «Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίκτης…».

Παράλληλα, κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για αποχώρηση μετά από εντολή «επιχειρηματικών συμφερόντων», άσχετο εάν ο βουλευτής ανήκε στη συμπολίτευση από το 2015. Την ίδια ώρα, πηγές της Ν.Δ. ξεκαθάριζαν πως ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει καμία επικοινωνία με τον Δημήτρη Καμμένο.

«Σήμερα αισθάνομαι ανεξάρτητος Ελληνας», δήλωσε λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του ο Δημήτρης Καμμένος και πρόσθεσε πως ουσιαστικά οι ΑΝ.ΕΛ. εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση να δώσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως ο ίδιος υπερψήφισε την πρόταση μομφής καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για τη Μακεδονία», ενώ αποκάλυψε πως συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τελικώς δεν πέρασε ως πρόταση, καθώς ως ΑΝ.ΕΛ. δεν είχαν τον χρόνο να συγκεντρωθούν 50 υπογραφές για την τυπική υποβολή.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κανένα κόμμα και αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραίτησής του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Αποχώρησαν
Η πόρτα… φυγής όμως των στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. έχει ήδη ανοίξει. Την αποχώρησή της ανακοίνωσε χθες η πρώην εκπρόσωπος Τύπου, η οποία λίγες μέρες πριν είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή για τις τρεις εκλογικές μάχες (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές), Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς προς υπεράσπιση της θέσης μας για το Σκοπιανό, που είναι η μόνη υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Ενημέρωσα έγκαιρα σε ανώτατο επίπεδο εσωκομματικά για τους προβληματισμούς μου. Ισως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές. Εμένα όμως η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Το «παράδειγμά» της άρχισαν να ακολουθούν στελέχη από τη Β. Ελλάδα. Oπως έγινε γνωστό, παραιτήθηκε ο συντονιστής Νομού Δράμας των ΑΝ.ΕΛ., Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, που με σκληρή ανάρτησή του στο facebook άφησε βαριές αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι παραιτήσεις μελών «πέφτουν βροχή».

Επίσης, παραιτήθηκε ο Γιώργος Τσακίρης, από την Καβάλα, υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναπληρωτής γραμματέας Προσφυγικού & Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές του Πάνου Καμμένου έχει πάρει ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τον ίδιο δρόμο με τον κ. Πλακεντά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. στη Δυτική Μακεδονία.
ELEFTHEROSTYPOS

 

Shares