Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Βράζουν» οι πολίτες! Η κυβέρνηση ΓΟΝΑΤΙΣΕ στον Ερντογάν…

Έξαλλοι είναι οι Ιταλοί με την κυβέρνηση της χώρας, μετά το περιστατικό στην κυπριακή ΑΟΖ, με πέντε τουρκικά σκάφη να απειλούν να βυθίσουν το γεωτρύπανο Saipem12000 της ιταλικής Eni.

Με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι Ιταλοί εκδηλώνουν τη δυσαρέσκεια τους αναφορικά με την καθυστερημένη αντίδραση της Ρώμης από την πρώτη μέρα της κρίσης αλλά και με την αντιφατική στάση που κράτησε κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Για ακόμη μια φορά, η αναξιόπιστη κυβέρνηση του DP (Δημοκρατικό Κόμμα) γονάτισε μπροστά στον Ερντογάν και ατίμασε το όνομα της Ιταλίας».

«Το θέμα του Saipem12000, δεν είναι μόνο ένας δείκτης των σχέσεων με άλλα μεσογειακά κράτη, αλλά είναι ο καθρέφτης μιας κυβέρνησης που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές προκλήσεις. Δεν υποστηρίζουμε καμία πολιτική δύναμη, αλλά κατά την άποψή μας είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή της κυβέρνησης».

«Το ιταλικό σκάφος της ENI Saipem12000, αφήνοντας τη ζώνη γεώτρησης μετά από 2 εβδομάδες μακρόχρονης απαγόρευσης που επιβλήθηκε από τις ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας. Άλλη μια αποτυχία της κυβέρνησης της Ιταλίας και της Ε.Ε., άλλη μια νίκη για τον Ερντογάν».

«Η Τουρκία παρατείνει τον αποκλεισμό του πλοίου γεώτρησης της Eni στην Κύπρο μέχρι τις 10 Μαρτίου. Αλλά τι κάνει η ιταλική κυβέρνηση; Θέλετε να δείξετε όλη την αδυναμία σας και το γεγονός ότι δεν μετράτε τίποτα διεθνώς; Είναι μια πραγματική ντροπή!».

«Η αλήθεια είναι πως οι πολιτικοί μας είναι “ασπόνδυλα απέναντι σε Ερντογάν και Ε.Ε.»

(πληροφορίες από newsit.com.cy)

Shares