Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΒΟΜΒΑ στην κυβέρνηση: Ο Τσίπρας “ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ” σύντομα τον Τσακαλώτο;…

Η επόµενη µέρα των Μνηµονίων, ο ρόλος της κυβέρνησης, οι συµµαχίες αλλά και τα πρόσωπα που θα αναδειχθούν για να φέρουν εις πέρας τη νέα εποχή ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία διχάζουν την κυβέρνηση και προκαλούν ενδοκυβερνητικές κόντρες και εσωκοµµατικές τριβές στο κυβερνών κόµµα.Κορυφαία στελέχη αναζητούν ρόλο, ενώ σε κοµµατικό επίπεδο έχει ξεσπάσει πόλεµος χαρακωµάτων, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι βρίσκονται µακριά από τα κέντρα εξουσίας τη στιγµή που έχουν βάλει πλάτη τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόµα, ζητούµενο εµφανίζεται να είναι το πρόσωπο που θα αναδειχθεί ως το σηµαντικότερο στη διαδικασία εξόδου της χώρας από τα Μνηµόνια, καθώς το γεγονός αυτό θα σηµατοδοτήσει µε τον τρόπο του και τις διαδικασίες για τη διάδοχη κατάσταση. Με λίγα λόγια, κάποιοι δεν επιθυµούν ο Αλέξης Τσίπρας να εµφανιστεί ως ο µοναδικός σηµαντικός παράγοντας που κατάφερε η χώρα να βγει από τα Προγράµµατα.

Στη διαδικασία αυτή, ο υπουργός Οικονοµικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στον πρωθυπουργό, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 πήρε τη µεγάλη απόφαση να συµβιβαστεί προκειµένου η χώρα να µη βρεθεί εκτός Ε.Ε. Επιθυµεί, δηλαδή, να βρεθεί µέσα στη φωτογραφία την ηµέρα που ο Αλ. Τσίπρας από το Καστελλόριζο θα σηµάνει τη λήξη της µνηµονιακής εποχής.

Γι’ αυτό και ο τελευταίος σχεδιάζει την αποκαθήλωσή του, καθώς οι αφορµές που του δίνονται είναι πολλές.
parapolitika.gr

Shares