Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΒΟΜΒΑ! Ζάεφ κι Αμερικανοί ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ σε καλλιέργεια Μαριχουάνας;..

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα Σκόπια και τίποτα δεν είναι αθώο. Αντίθετα, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον τύπο της γειτονικής χώρας τα λεφτά είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Προ διετίας τα Σκόπια άλλαξαν το νόμο για την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης, για ιατρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα τα Σκόπια να είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που επιτρέπει στις ιδιωτικές εταιρείες να καλλιεργούν προϊόντα κάνναβης.
Η αλλαγή αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε καλλιεργητές να προχωρήσουν στην επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα, με τα τεράστια κέρδη. Το σύστημα είναι παρόμοιο με το καναδικό μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στις ιδιωτικές εταιρείες να καλλιεργούν προϊόντα κάνναβης. Απαιτείται μόνο άδεια από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.
Αν αυτή τη στιγμή 6 επιχειρήσεις στα Σκόπια δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει κι άλλες εταιρείες ειδικά από τη στιγμή που φημολογείται χαλάρωση (ακόμα μεγαλύτερη) του νομικού πλαισίου.
Η αντιπολίτευση των Σκοπίων κάνει λόγο όμως για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Ζόραν Ζάεφ εγείροντας θέμα ηθικό (σίγουρα) και νομικό (εάν αποδειχθεί).
Ο Τραϊτσέβα Ζάεφ, ξάδερφος του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως ήδη εμπλέκεται στην αδειοδοτημένη εταιρεία ΜΑΜ, μέσω σλοβενικής μητρικής.
Ενδιαφέρον μέσω άλλης εταιρείας έχει εκφράσει ο Μπόμπαν Ζάεφ, επίσης ξάδελφος του Πρωθυπουργού. Είναι συνιδιοκτήτης της Farma Medica Cannabis.

Ο Dragan Gjorgiev πρώην μέλος του κόμματος του Ζάεφ επίσης έχει επιχειρηματική εμπλοκή μέσω της εταιρείας Cannabis-Pro.
Τα ονόματα τα δημοσίευσε η αλβανική εφημερίδα reporter κι ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο άρθρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Οι πωλήσεις μαριχουάνας παγκοσμίως υπερβαίνουν ήδη τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και αυτό το ποσόν αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα τρία χρόνια.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία…

 

ΥΓ. Αξίζει επίσης να τονίσουμε πως η πρώτη εταιρεία που έλαβε άδεια για καλλιέργεια ήταν η Nyska Holding, η οποία αρχικά ανήκε στον Vladimir Keskovskit, γιος ενός πρώην ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας,  του Zlatko  Keskovsκι. Η NYSK Holding αποκτήθηκε το 2017 από την Phalanx Holdings LLC, που είναι εγγεγραμμένη στην αμερικανική πολιτεία του Delaware.

Ωστόσο οι νόμοι του Delaware προστατεύουν την ανωνυμία των μετόχων των εταιρειών, κατά συνέπεια επί του παρόντος κανείς δεν ξέρει τα ονόματά τους.

Shares