Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ από ΗΠΑ: Η Αλβανία ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από το ΝΟΤΟ! “ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ” ΠΑΛΙ την Ελλάδα…


Τα αλβανικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε αμερικανική βοήθεια λόγω του φόβου της για τον ρωσικό παράγοντα όσο και για τα νότια της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα shqiperiaebashkuar.al η Αλβανίδα υπουργός Αμύνης ζήτησε μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του ρωσικού κινδύνου.

Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο, υποστηρίζοντας ότι οι Αλβανοί κινδυνεύουν από το νότο, κι ότι μια μυστική συμμαχία Ελλάδος-Ρωσίας θέλει να προκαλέσει την αυτονομία της Νοτίου Αλβανίας, δηλαδή της Βορείου Ηπείρου.

Φυσικά πρόκειται για ανόητες συνωμοσιολογίες. Η Ελλάδα έχει βαθιά δυτικόδουλη πολιτική για να μπορέσει να κάνει μια τέτοια συμφωνία με τον Πούτιν. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ζουράρις είχε πει πριν παραιτηθεί από υφυπουργός Παιδείας ότι ο κ. Κοτζιάς του ζητούσε να δεχτεί τα αλβανικά βιβλία ιστορίας, παρότι είχαν μέσα αλυτρωτισμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι απλώς οι Αλβανοί θέλουν μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία για να εξασφαλίσουν βοήθεια σε περίπτωση που συμβεί κάτι με τη Σερβία, αλλά και για να μας απειλούν πιο εύκολα σε κάθε τους επιδίωξη. Από την άλλη, οι ΗΠΑ δικαιολογίες ψάχνουν για να εισβάλλουν περισσότερο στα Βαλκάνια, ώστε να αναχαιτίσουν τη Ρωσική επιρροή στην περιοχή…

Shares