Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ για τα ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ! Ραγδαία Εξέλιξη με τα ΣΚΟΠΙΑ…

Σε μόλις εννέα ανέρχονται τα εμπορικά σήματα στα ίσως χρειαστεί να γίνουν κάποιες διευθετήσεις μεταξύ των φορέων της χώρας μας και της γείτονος μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, στη διάρκεια τοποθέτησής του στο 3o Thessaloniki Summit.

Όπως ανέφερε μάλιστα, από τα εννέα εμπορικά σήματα αυτά, τα επτά είναι παρόμοια με αντίστοιχα επιχειρήσεων της πΓΔΜ και τα δύο με επιχειρήσεις της Βουλγαρίας.

«Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες εμπορικά σήματα, όμως τα περισσότερα είναι ανενεργά», είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Μπράχος, ξεκαθαρίζοντας ότι «στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την εξέταση που έγινε από τα αρμόδια στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας εντοπίζονται ορισμένα προβλήματα μόνο σε εννέα εμπορικά σήματα που αφορούν το παρελθόν.

»Τα εννέα εμπορικά σήματα αυτά, αφορούν στο σύνολο αυτών που θα μπορούσε να πρέπει να βρεθεί μια διευθέτηση μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων των δύο χωρών.

»Όλα τα υπόλοιπα, όπως ξέρουν οι νομικοί, διεθετούνται με βάση την αρχή ποιος έχει κατοχυρώσει πρώτος το εμπορικό σήμα».

 

TRIBUNE

Shares