Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΒΟΜΒΑ! Αναστέλλει τη λειτουργία της στην Ελλάδα από 10 Απριλίου η UberX…


Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση πως η Uber αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας UberX στην Ελλάδα, μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον, και να διατηρήσει μόνο την υπηρεσία UberTaxi.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία, από τη Δευτέρα 9 Απριλίου τις… 23:59, θα σταματήσει η λειτουργία της UberX. Η εταιρία γνωστοποίησε την απόφασή της με ανάρτηση στο blog της αλλά και με μήνυμα στους συνδρομητές της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των μεταφορών, παρέχοντας τις υπηρεσίες UberX στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς και UberTaxi, στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα. Επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.

Η ανακοίνωση της Uber
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά.

Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την προτίμησή σας, καθώς συντέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα.

Εις το επανιδείν, Αθήνα!

Η ομάδα της Uber Greece
newsit.gr

Shares